Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Imagini în exclusivitate cu darul primit de Victor Ponta de la premierul chinez

Sinteza zilei: Imagini în exclusivitate cu darul primit de Victor Ponta de la premierul chinez

Sinteza zilei: Imagini în exclusivitate cu darul primit de Victor Ponta de la premierul chinez
28 Noi 2013   •   22:12

Mihai Gâdea a prezentat, în ediţia de joi seară a emisiunii "Sinteza Zilei", imagini în exclusivitate cu darurile pe care şi le-au făcut cei doi premieri, Victor Ponta, respectiv Li Keqiang, cu ocazia vizitei istorice a celui din urmă în România.

Ponta a povestit că a primit de la premierul Li Keqiang o minge de baschet cu autograf, după ce acesta a văzut în biroul său mingea de baschet şi tricoul lui Ghiţă Mureşan.



"Premierul avea pentru mine un cadou convenţional, un obiect de artă chinezesc. Luni, la mine în birou, a văzut mingea de baschet şi tricoul lui Ghiţă Mureşan. Marţi a sunat în China, la fabrica lor de mingi de baschet, (...) s-a produs o minge cu steagul României care miercuri a ajuns în Bucureşti şi mi-a fost dată cadou.

Întrebat ce i-a oferit el premierului chinez, Ponta a răspuns: "Eu i-am oferit cadou un uriaş coş de produse româneşti". "Şi doamnei Merkel tot produse ecologice îi dau, şi din colecţia MAE am trimis o copie după sabia lui Ştefan cel Mare", a mai completat Victor Ponta.



Victor Ponta a mai declarat că i-a "învăţat cu afinata" pe prim-ministrul chinez Li Keqiang şi pe ceilaţi membri ai delegaţiei oficiale a Chinei, cu ocazia dineului oficial. "La început au fost circumspecţi, dar şi-au dat seama că România are foarte multe lucruri bune", a spus Ponta la Antena 3.



×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Victor Ponta China Li Keqiang
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close