Antena 3 CNN Actualitate Situaţie fără precedent la testele naţionale. Elevii vor fi punctaţi indiferent de rezolvare

Situaţie fără precedent la testele naţionale. Elevii vor fi punctaţi indiferent de rezolvare

Situaţie fără precedent la testele naţionale. Elevii vor fi punctaţi indiferent de rezolvare
Sursa foto: Foto: Mediafax
27 Iun 2012   •   21:51

Cerinţa controversată de la proba scrisă de limba română din cadrul evaluării naţionale va fi punctată atât în cazul elevilor care au răspuns că propoziţia respectivă este subiectivă, cât şi al celor care au spus că este predicativă, scrie Mediafax.
   
Astfel, la corectarea lucrărilor de la proba de luni, ambele răspunsuri vor primi câte şase puncte, după ce, până acum, baremul probei de română prevedea că răspunsul corect este "subiectivă".
   
Liviu Pop, ministrul interimar al Educaţiei,  a anunţat miercuri, că a emis un ordin intern în care a cerut modificarea baremului de corectare la proba de limba română a evaluării naţionale, astfel încât la cerinţa controversată să fie punctate atât răspunsul "subiectivă", cât şi "predicativă".
  
Pop a ţinut să precizeze şi că autorii subiectelor sunt foarte prost plătiţi, ei primind câte şapte lei pentru fiecare text, sumă care se împarte la toţi realizatorii respectivului subiect.
   
În urma ordinului intern menţionat de ministru, la corectarea lucrărilor de la proba de luni, ambele răspunsuri ( "subiectivă" şi "predicativă") vor primi câte şase puncte, după ce, până acum, baremul probei de română prevedea că răspunsul corect este "subiectivă".
 
Ministrul nu a explicat însă cum se va reuşi, la repartizarea computerizată în licee, să se ţină cont de răspunsurile la acea cerinţă şi ce se va întâmpla dacă vor apărea contestaţii de la elevii care au răspuns conform baremului şi care vor fi întrecuţi la admitere de unii dintre ceilalţi.
  
  

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close