Antena 3 CNN Actualitate Soldaţii români se întorc din Afganistan

Soldaţii români se întorc din Afganistan

Soldaţii români se întorc din Afganistan
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Iun 2014   •   09:44
România începe azi retragerea trupelor din Afganistan. La mai bine de 12 ani de când au fost trimişi acolo primii soldaţi, contingentul românesc  ajuns la 2.000 de militari, se va întoarce acasă. 
 
Retragerea trupelor NATO va avea loc treptat, în următoarele 12 luni. 
 
O echipă Antena 3 s-a deplasat special în Afganistan pentru vă prezenta în direct ceremonia de închidere a misiunii NATO. 
 
Adrian Ursu, corespondentul Antena 3 în Afganistan, a explicat că trecerea în revistă a batalionului s-a făcut la ora 09:30. Este ultimul detaşament important combatant aflat aici, în următoarele două săptămâni urmează retragerea. Acum o să urmeze intonarea imnului naţional, discursul premierului, discursul ministrului de Apărare. Este finalul unei misiuni care a luat şi vieţi, din păcate. Am participat în urmă cu puţin timp la briefingul realizat de militarii români şi au fost prezentate şi cele mai recente informaţii. Au fost circa 1.900 de misiuni, 11 insurgenţi capturaţi, dintre care 3 lideri, 19 capcane depistate. Sigur, sunt doar câteva cifre care nu pot releva misiunea pe care au avut-o aceşti soldaţi aici. 
 
Realizatorul emisiunii "Punctul de Întâlnire", Radu Tudor, a explicat că România a făcut parte dintr-un efort internaţional cum nu s-a mai văzut de la terminarea Războiului Rece.


 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close