Antena 3 CNN Actualitate Sondaj: Peste 80% dintre români sunt nemulţumiţi de viaţa lor

Sondaj: Peste 80% dintre români sunt nemulţumiţi de viaţa lor

Sondaj: Peste 80% dintre români sunt nemulţumiţi de viaţa lor
Sursa foto: Foto: blackchristiannews.com
29 Iun 2011   •   09:16

Peste 80% dintre români sunt nemulţumiţi de viaţa lor, conform unui sondaj realizat de Banca Europeană de Dezvoltare Regională şi Banca Mondială.

Ancheta arată o înrăutăţire a percepţiei românilor asupra vieţii, faţă de 2006, când a fost realizat ultimul sondaj de acest tip. Atunci, sub 70% dintre români spuneau că nu sunt multumiţi de viaţă. Sondajul actual arată că aproape două treimi dintre gospodăriile din România au fost afectate de criza economică.

Aceasta a afectat peste 70% din populaţia de vârstă mijlocie, în timp ce vârstnicii au resimţit impactul crizei cel mai puţin. Potrivit sondajului, încrederea în preşedinţie a scăzut semnificativ, la numai 14%, în perioada 2006-2010, în timp ce pentru Guvern şi Parlament, declinul a fost de aproximativ două tremi, la numai 7%, respectiv la 5% în cazul partidelor politice.

Jumătate din români vor ca Guvernul să acorde o prioritate mai mare sănătăţii. Un sfert ar prefera ca autorităţile să se concentreze pe sectorul educaţiei, în timp ce 12% vor pensii mai mari.

 










×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close