Antena 3 CNN Actualitate Sondajul făcut printre români scoate la iveală un lucru care îi va înfuria pe iubitorii de animale. 91% cosideră asta

Sondajul făcut printre români scoate la iveală un lucru care îi va înfuria pe iubitorii de animale. 91% cosideră asta

Sondajul făcut printre români scoate la iveală un lucru care îi va înfuria pe iubitorii de animale. 91% cosideră asta
de O.P.    |    23 Sep 2013   •   12:47

Câinii fără stăpân reprezintă o problemă serioasă în România, consideră majoritatea românilor, care se pronunță și în favoarea unor soluții prin care aceștia să fie luați de pe străzi, relevă un sondaj realizat de Inscop Research și remis luni AGERPRES.

Potrivit barometrului citat, 83,8% dintre români consideră câinii fără stăpân o problemă serioasă în România, 11,1% cred că subiectul în discuție nu reflectă o problemă serioasă iar 5% nu știu sau nu vor să își exprime opinia.

Un procent de 91,5% dintre respondenți se pronunță pentru soluții prin care câinii comunitari să fie luați de pe străzi, în timp ce 5% susțin lăsarea acestora în libertate.

Dintre soluțiile indicate, 34,7% dintre români vor sterilizarea și plasarea în adăposturi a câinilor maidanezi, 31,8% cred că trebuie dați spre adopție și, dacă nu sunt adoptați, să fie eutanasiați iar 25% se pronunță pentru eutanasierea lor directă.

Un procent de 2,8% optează pentru sterilizarea câinilor și eliberarea lor ulterioară, 2,2% cer să fie lăsați așa cum sunt acum iar 0,6% sunt pentru o altă soluție, în timp ce 3% nu știu sau nu răspund.

Sondajul relevă diferențe între opțiunile exprimate de populația din mediul rural respectiv din mediul urban pe această temă.

×
Subiecte în articol: caini maidanezi
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close