Antena 3 CNN Actualitate Sute de oameni au protestat în faţa primăriei Babadag faţă de hotărârea Ministerului Sănătăţii de desfiinţare a spitalului

Sute de oameni au protestat în faţa primăriei Babadag faţă de hotărârea Ministerului Sănătăţii de desfiinţare a spitalului

Sute de oameni au protestat în faţa primăriei Babadag faţă de hotărârea Ministerului Sănătăţii de desfiinţare a spitalului
Sursa foto: Foto: Video News
13 Feb 2011   •   12:36

Protest de amploare în centrul oraşului Babadag. Sute de oameni s-au adunat în faţa primăriei, în semn de protest faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa spitalul din oraş. La protest participă nu doar cadre medicale, ci şi foarte mulţi pacienţi.

La protest au participat şi localnici nemulţumiţi de decizia de desfiinţare a spitalului.
   
Spitalul Municipal Babadag, care are 60 de cadre medicale, deserveşte aproape 45.000 de oameni din 11 localităţi.
   
Oamenii spun că sunt săraci şi că nu îşi permit să meargă până la Tulcea sau la Constanţa la spital.
   
Potrivit Mediafax, autorităţile locale au întocmit un memoriu în care arată necesitatea păstrării spitalului şi faptul că în ultima perioadă au fost făcute investiţii importante în aparatura spitalului, documentul fiind înaintat Prefecturii Tulcea.
   
În judeţul Tulcea, spitalale din Babadag şi Sulina urmează să fie transformate în centre pentru îngrijirea bătrânilor, potrivit deciziei Ministerului Sănătăţii.
   
La nivel naţional, din cele 435 de unităţi sanitare cu paturi 111 vor fi comasate, iar alte 71 vor fi transformate în cămine pentru bătrâni sau în centre de permanenţă.
   
În ultimele săptămâni, proteste faţă de decizia de desfiinţare a unor spitale au avut loc în mai multe oraşe din ţară.
   
Sâmbătă,  peste 300 de persoane au protestat în faţa primăriei din Ţăndărei, cerând Ministerului Sănătăţii să revină asupra deciziei de transformare a spitalului din localitate în cămin de bătrâni, în timp ce la Iaşi câteva zeci de persoane au protestat în faţa Spitalului de Urgenţe din Iaşi, nemulţumite că unitatea medicală va fi comasată cu Spitalul "Sfântul Spiridon".

Un protest similar, la care au participat câteva sute de persoane, a avut loc, sâmbătă, şi la Agnita (Sibiu), unde urmează să fie desfiinţate Spitalul, Judecătoria şi Parchetul din localitate.

 


×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close