Antena 3 CNN Actualitate Telegondolă în Bucureşti, pe un traseu de zece kilometri

Telegondolă în Bucureşti, pe un traseu de zece kilometri

Telegondolă în Bucureşti, pe un traseu de zece kilometri
Sursa foto: Foto: Videonews
16 Iun 2011   •   11:03

În Bucureşti ar putea exista o telegondolă, care să străbată un traseu de 10 kilometri de la nord la est. Aceasta n-ar rezolva doar problema traficului infernal, ci le-ar arăta curioşilor câteva atracţii: monumente istorice şi o salbă de lacuri.

Mijlocul de transport la înălţime va avea o capacitate de 1.500 de persoane, echivalentul a 15 autobuze.

Bucureştiul ar putea fi admirat de la înălţimea a maximum 14 etaje - adică 28 de metri. Din ineditul mijloc de transport în comun s-ar putea admira bulevardul Kiseleff, Arcul de Triumf, lacul Herăstrău. Ar putea fi nu doar o soluţie pentru trafic, ci şi o distracţie în plus pentru cei care vor să descopere capitala ca un oraş turistic.

Potrivit proiectanţilor, telegondola care va pleca de la Piaţa Presei va avea încă cinci staţii: una pe Bulevardului Aviatorilor, în zona Lacului Herastrău, alta pe bulevardul Barbu Vacărescu, cea de-a treia va fi în zona peninsulei Heliade între Vii, urmează malul Lacului Plumbuita, iar capătul liniei va fi în cartierul Pantelimon. Un traseu în zig-zag.

"Avem o singură zonă unde avem blocuri înalte, unde va trebui să trecem printre blocuri cu telegondola, nu se poate înalţa foarte mult din cauza vântului", a declarat Irina Sevciuc, director Direcţia Urbanism din sectorul 2.

Proiectul Telegondola este în stadiu de aprobare, iar preţul estimat este de 21 de milioane de euro. Banii vor veni de la Uniunea Europeană, dar, deocamdată, nu se ştie când va fi gata proiectul.

 




×
Subiecte în articol: telegondola traseu statii
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close