Antena 3 CNN Actualitate Tuns cu forţa de o profesoară, în faţa colegilor. Elevul a rămas traumatizat

Tuns cu forţa de o profesoară, în faţa colegilor. Elevul a rămas traumatizat

Tuns cu forţa de o profesoară, în faţa colegilor. Elevul a rămas traumatizat
29 Sep 2014   •   08:36

Directorarea adjunctă a unei şcoli din Fălticeni este cercetată de Inspectoratul Scolar după ce şi-a tuns forţat un elev. Incidentul s-a petrecut în timpul unei ore, când s-a enervat că băiatul avea bretonul prea lung. Aşa că a luat o foarfecă şi l-a scurtat conform regulamentului şcolar, pe care tot ea îl aprobase.

Profesoara, care este şi director adjunct la şcoala „Ion Irimescu" din Fălticeni, susţine că i-a avertizat în mai multe rânduri pe elevi să vină cu o tunsoare regulamentară. Băiatul de clasa a 6-a nu s-a încadrat în normele ei, aşa că a luat o foarfecă şi l-a sluţit în faţa celorlaţi copii.

Părinţii spun că băiatul a venit de la şcoală puternic traumatizat şi nu mai vroia să iasă din casă, de teamă că vor râde ceilalţi copii de el.

S-au dus mai întâi la conducerea şcolii pentru a cere explicaţii, dar li s-a sugerat să nu facă reclamaţie. Tatăl băiatului susţine că profesoara nu este la primlele gesturi deplasate. Se pare că în aceeaşi zi i-ar fi lipit o gumă de mestecat în păr unui alt copil, iar altă dată ar fi forţat un elev să dea cu mopul în baie, pentru că nu purta uniformă şcolară.

Conducerea şcolii susţine că în regulamentul de care au luat cunoştinţă şi părinţii este prevăzută o anumită lungime pentru păr. Potrivit regulemantului de etică însă, un dascăl nu are voie să se atingă de elevi, altfel intră în cercetare disciplinară.


×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close