Antena 3 CNN Actualitate Un copil din Dolj cântăreşte 120 de kilograme la şase ani

Un copil din Dolj cântăreşte 120 de kilograme la şase ani

Un copil din Dolj cântăreşte 120 de kilograme la şase ani
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    10 Iul 2013   •   19:41

Un copil de şase ani, din judeţul Dolj, cântăreşte 120 de kilograme. Băiatul suferă, de la vârsta de doi ani, de obezitate morbidă. Copilul nu se poate ţine pe picioare, nu poate fi îmbrăcat şi abia are putere să spună câteva cuvinte.

Cazul, spun autorităţile, este monitorizat, dar fără ca cineva să facă ceva pentru acest copil. Familia, mult prea săracă pentru a susţine financiar un tratament, cere ajutor din partea străinilor.
 
Până la doi ani, Alexandru părea un copil normal. Dintr-o dată a început să se îngraşe şi atunci mama lui povesteşte că a mers cu el la doctor şi a primit un diagnostic cumplit: obezitate morbida, boala Willy. Pe zi ce trece băiatul ia în greutate, în ciuda condiţiilor vitrege în care trăieşte familia.
 
Medicii i-au recomandat un regim alimentar care printre altele cuprinde: peşte, carne de vită, citrice. Este o alimentaţie normală pentru unii, însă familia Negrici trăieşte lunar cu 300 de lei alocaţia fetei şi pensia de handicap a băiatului.
 
De situaţia familiei ştie şi Primăria, care nu poate face însă mare lucru. La fel spun şi cei de la Protecţia Copilului care monitorizează cazul.


 

×
Subiecte în articol: obez obezitate Dolj
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close