Antena 3 CNN Actualitate Un tânăr a murit după ce a aşteptat trei luni să i se facă un RMN. A decedat cu o zi înainte să afle de ce era bolnav

Un tânăr a murit după ce a aşteptat trei luni să i se facă un RMN. A decedat cu o zi înainte să afle de ce era bolnav

Un tânăr a murit după ce a aşteptat trei luni să i se facă un RMN. A decedat cu o zi înainte să afle de ce era bolnav
14 Mar 2015   •   21:00

Un tânăr de 27 de ani a murit aşteptând să facă un examen RMN. Se programase în urmă cu trei luni la investigaţii, însă a decedat cu numai o zi înainte să afle de ce era bolnav. Familia dă vina pe sistemul sanitar pentru că, spun rudele, dacă ar fi făcut examenul RMN ar fi avut o şansă la viaţă. Omul ar fi trebuit tratat drept urgenţă de medici pentru că în urmă cu şapte ani a stat în comă mai mult timp după un accident şi avea antecendente medicale grave.

Tânărul de 27 de ani s-a simtit rău în ultima perioada, din cauza unei răceli, spun rudele. Pentru că avea dureri de cap şi ameţeli, a mers la doctor. La spital a primit un tratament pe care l-a luat acasă, fără sa fie internat. Câteva saptamani mai tirziu, a murit.

Medicii nu l-au tratat ca pe o urgenţă în ciuda faptului că, în urmă cu 7 ani, tânărul a stat trei luni în comă după un accident rutier. Pentru că se simţea tot mai rău, bărbatul a vrut să-şi facă mai multe investigaţii. Asa că şi-a plătit asigurarea medicală şi s-a programat la o clinică unde investigaţia este decontată de stat. A fost programat abia peste trei luni.

Familia tânărului spune că dacă acesta ar fi platit RMN-ul şi l-ar fi făcut la timp ar mai fi avut o şansă la viaţă.

În judeţul Argeş există doar două clinici unde se pot face examene RMN şi care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

×
Subiecte în articol: RMN
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close