Antena 3 CNN Actualitate Victimele lui Traian Băsescu, 12 ani de suferinţă. Mărturia femeii care l-a înfundat pe fostul preşedinte al României

Victimele lui Traian Băsescu, 12 ani de suferinţă. Mărturia femeii care l-a înfundat pe fostul preşedinte al României

Victimele lui Traian Băsescu, 12 ani de suferinţă. Mărturia femeii care l-a înfundat pe fostul preşedinte al României
de S.T.    |    06 Mai 2015   •   22:10
Traian Băsescu este urmărit penal într-un nou dosar, pentru abuz în serviciu contra persoanei, la cererea Parchetului General. Dosarul este format în urma plângerii Ioanei Preda împotriva fostului preşedinte.

Femeia a povestit, miercuri seară, la "Sinteza Zilei", drama pe care a trăit-o după ce deciziile lui Traian Băsescu au lăsat-o pe drumuri.

"Am trăit într-un beci, pentru că nu am avut unde să mă duc. Primăria Sectorului 4 nu are case, pentru că Primăria Capitalei nu distribuie case. Ei semnează decizii de retrocedare şi noi locuim pe stradă", a afirmat Ioana Preda.

Doamna Ioana Preda a declarat că a fost evacuată din propria casă în urmă cu doi ani şi că, de 12 ani, se luptă în instanţă pentru a-şi face dreptate.

"Am stat la un om de bine care m-a lăsat să-mi bag sacii de îmbrăcăminte în beci şi am stat acolo cu soţul(...). Am făcut prima plângere la Sectorul 4 şi a durat câţiva ani de zile. Am văzut că s-a dat neînceperea urmăririi penale şi atunci am făcut plângere şi la Sectorul 5, pentru că aparţinea Primăria Capitalei de Sectorul 5", a spus femeia.

"Mi s-a comunicat că domnul Băsescu nu poate fi urmărit, pentru că este preşedinte. I s-a dat neînceperea urmăririi penale, iar în 2013 am fost evacuată(...). Nu mă miră nimic în ţara noastră în momentul de faţă", a completat ea.


Cazul retrocedărilor ilegale făcute de Traian Băsescu către controversatul Nicholas Jordan a fost prezentat de mai multe ori în emisiunea Sinteza Zilei.  Zeci de chiriaşii au fost evacuaţi până acum, iar ultimii au fost scoşi din case în luna martie, când au fost chemaţi jandarmii.

Coşmarul oamenilor a început în 2003, când la uşa lor a bătut Nicholas Jordan care pretindea că e moştenitorul familiei care ar fi deţinut casele de pe Şerban Vodă, donate statului român. Locatarii evacuaţi susţin că Traian Băsescu, în vremea în care era primar, ar fi semnat actele fără a i se face dovada că Jordan era cu adevărat fiul fostului proprietar. Chiar şi una dintre deciziile instanţei arata clar că Jordan nu a putut face dovada identităţii sale.

Cu toate acestea, pâna acum, lupta chiriaşilor în justiţie nu a avut niciun efect. Traian Băsescu a fost şi el subiectul plângerilor către Parchete, dar i s-a dat neînceperea urmăririi penale, pe motiv că fiind preşedinte beneficiază de imunitate.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "
Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea"

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Mihai Gâdea
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close