Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta: Trebuie găsită o formulă pragmatică şi flexibilă de garantare a drepturilor minorităţilor

Victor Ponta: Trebuie găsită o formulă pragmatică şi flexibilă de garantare a drepturilor minorităţilor

 Victor Ponta: Trebuie găsită o formulă pragmatică şi flexibilă de garantare a drepturilor minorităţilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Mai 2013   •   12:12
Premierul Victor Ponta a declarat că susţine găsirea unei formule de garantare a drepturilor minorităţilor, şi nu doar a celor naţionale, care să aibă un caracter mai pragmatic, flexibil şi european, dar care să nu afecteze caracterul de stat unitar al României.

"Cred că trebuie să găsim o formulă mult mai pragmatică - şi aici când spun găsim, mă refer la toate părţile implicate - referitoare la garantarea drepturilor minorităţilor. Există un discurs destul de standard în ultimii 23 de ani, care se referă la caracterul unitar, neunitar al statului... Nu asta mi se pare soluţia, dar cred că trebuie să găsim în Constituţie acele formule pragmatice, flexibile, europene, moderne, de garantare a drepturilor tuturor minorităţilor, şi aici nu mă refer doar la minorităţile naţionale. Mă refer la tot ceea ce înseamnă minoritate în sensul european şi democratic al secolului XXI", a susţinut Ponta într-o dezbatere organizată de Forumul constituţional, relatează Mediafax.

Primul ministru Victor Ponta participă, miercuri, la o dezbatere în care Forumul Constituţional şi experţii Comisiei de la Veneţia analizează principalele propuneri de revizuire a Constituţiei înaintate Forumului Constituţional.

 
 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta comisia de la venetia
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close