Antena 3 CNN Actualitate Videanu îl dă în judecată pe Ponta, în scandalul Hidroelectrica

Videanu îl dă în judecată pe Ponta, în scandalul Hidroelectrica

Videanu îl dă în judecată pe Ponta, în scandalul Hidroelectrica
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    26 Mar 2013   •   14:13

Adriean Videanu a anunţat că îl va da în judecată pe premierul Victor Ponta, în scandalul Hidroelectrica.

Videanu, lider al PDL, afirmă că a fost acuzat pe nedrept pentru neregulile de la compania de stat.

Guvernul a anunţat săptămâna trecută că a trimis la DNA dosarele privind jaful de la Hidroelectrica. Fostul ministru al Economiei mai susţine că în realitate, Ponta încearcă să ascundă starea gravă în care se află Hidroelectrica şi ceilalţi producători de energie.

Dovezile hoţiei de la Hidroelectrica. Documente semnate de foştii miniştri Videanu şi Ariton, făcute publice de Guvern

Pe 21 martie, Guvernul a dat publicităţii o serie de documente semnate de foştii miniştri ai Economiei, Adriean Videanu şi Ion Ariton, referitoare la Hidroelectrica, menţionate în Raportul Corpului de Control al prim-ministrului.

Între documentele făcute publice se numără un memorandum vizând "aprobarea achiziţionării de către SC Hidroelectrica a unei cantităţi de energie electrică corespunzătoare unei puteri medii orare de până la 400 MW de la Rovinari SA în perioada 1 octombrie - 31 decembrie 2009" şi o notă privind încheierea şi derularea unui contract de vânzare-cumpărare a energiei electrice între CE Craiova şi Hidroelectrica SA.

Un alt document se referă la ajustarea preţurilor din contractele de vânzare-cumpărare a energie electrice dintre Hidroelectrica şi Termoelectrica SA-CET Petroşani-grup nr. 4/SC Electrocentrale Deva în calitate de vânzători.

VEZI AICI CELE 14 DOCUMENTE SEMNATE DE VIDEANU SI ARITON, PUSE LA DISPOZITIE DE GUVERN

Săptămâna trecută, premierul Victor Ponta a anunţat că Guvernul va trimite către Direcţia Naţională Anticorupţie un raport din care rezultă că Hidroelectrica a fost prejudiciată de circa 500 de milioane euro şi a apreciat că banii au ajuns "pe la Videanu şi PDL".

Cum răspunde PDL-istul Adriean Videanu acuzaţiilor de abuz în serviciu

Hidroelectrica a cheltuit, în perioada 2009-mai 2012, peste 4,4 milioane lei pentru acţiuni de protocol în care a cumpărat genţi din piele, tablouri, un set de butoni Mont Blanc, brichetă Dupont, parfumuri scumpe şi felicitări cu medalii din aur şi argint, depăşind astfel sumele aprobate prin buget, se arată în nota efectuată de Corpul de Control al Guvernului.




×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close