Antena 3 CNN Actualitate Viitorul şef DIICOT, Daniel Horodniceanu, îi supraveghea pe Cordunenii cu care lucra primarul-spion Gheorghe Nichita

Viitorul şef DIICOT, Daniel Horodniceanu, îi supraveghea pe Cordunenii cu care lucra primarul-spion Gheorghe Nichita

Viitorul şef DIICOT, Daniel Horodniceanu, îi supraveghea pe Cordunenii cu care lucra primarul-spion Gheorghe Nichita
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    02 Mai 2015   •   10:26
Şeful DIICOT Iaşi, Daniel Horodniceanu, cel care avea în grijă supravegherea clanului Cordunenilor - cu care lucra primarul-spion Gheorghe Nichita - este propunerea ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, la şefia DIICOT. 
 
Astfel, Horodniceanu ar urma să o înlocuiasă pe Alina Bica, la şefia Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Informaţia a fost prezentată sâmbătă, la emisiunea News Magazine, de la Antena 3.

Clanul Cordunenilor a ajuns o unealtă în mâna primarului din Iaşi, Gheorghe Nichita. Interlopii erau folosiţi, contra cost, ca să sperie persoanele din anturajul amantei primarului, potrivit procurorilor DNA. Poliţiştii locali erau legătura dintre edil şi interlopi. Surprinzător este faptul că DIICOT Iaşi nu a ştiut nimic despre aceste legături, deşi supravegherea clanului Cordunenilor era unul dintre obiectivele Direcţiei.

Iar şeful acestei instituţii, Daniel Horodniceanu, este acum propus la şefia întregii Direcţii de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT).

Ministerul Justiţiei, instituţia care l-a propus, spune despre el că are o experienţă managerială impecabilă. Asta pentru că Horodniceanu a fost procuror-şef al DIICOT Iaşi, în perioada iunie 2006 - iunie 2009, respectiv în perioada iunie 2012 - 2015, adică exact în timpul în care Gheorghe Nichita se folosea de Clanul Cordunenilor. 
 
Amanta lui Gheorghe Nichita urma să se întâlnească la sfârştiul lunii martie cu un bărbat care venea în România cu avionul. Motiv pentru care cei de la poliţia locală au avut nevoie de întăriri pentru supraveghere. De la nimeni alţii decât interlopii din clanul Cordunenilor. 

INTERCEPTĂRI. Gheorghe Nichita, baronul spion din Iaşi, lucra cu clanul Cordunenilor, pentru a-şi urmări amanta
 
Cordunenii erau folosiţi atât pentru intimidare, cât şi pentru strângere de informaţii. Iar intermediarii între clan şi primar erau, potrivit procurorilor, chiar cei de la Poliţia Locală. 
 
Amanta lui Gheorghe Nichita era speriată de intervenţia interlopilor în viaţa ei. Ea s-a plâns unei prietene la sfârşitul lunii trecute. 
 
Cordunenii sunt de departe cel mai periculos clan interlop din Moldova. Şantaj, cămătărie, intimidare, infracţiuni electronice sau trafic de droguri sunt doar câteva dintre "recomăndarile" care i-au transformat în "periculoşii României".
 
Gheorghe Nichita, baronul spion din Iaşi, a fost plasat sub control judiciar. Potrivit surselor judiciare, primarul din Iaşi nu a vrut să dea declaraţii în faţa instanţei. Din referatul procurorilor DNA reiese că Gheorghe Nichita folosea Poliţia Locală pentru a-şi urmări amanta, o tânără care lucra tot în Primăria Iaşi

×
Subiecte în articol: Gheorghe Nichita Daniel Horodniceanu
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close