Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Premieră istorică pentru Alba! Campioana României, Volei Alba Blaj, debutează astăzi în Champions League

Premieră istorică pentru Alba! Campioana României, Volei Alba Blaj, debutează astăzi în Champions League

Premieră istorică pentru Alba! Campioana României, Volei Alba Blaj, debutează astăzi în Champions League
Sursa foto: Foto: facebook.com/VoleiAlbaBlaj
27 Oct 2015   •   12:14

Astăzi este o zi importantă pentru Alba, în condiţiile în care reprezentanta judeţului, Volei Alba Blaj, campioana României, va cunoaşte gustul dulce al debutului în Champions League, competiţia supremă a voleiului feminin european.

Repartizată în Grupa F, „mândria Blajului” va evolua în deplasare, în fieful vicecampioanei Franţei, Rocheville Le Cannet, care a câştigat în acest an şi cupa, meciul începând la ora 21.00 (ora României, în direct la Digi Sport 4).

Clubul din „Mica Romă”, înfiinţat în 2011, a izbutit minunea puţin anticipată, participând la cel mai înalt nivel posibil din voleiului european, în condiţiile în care a crescut precum voinicul din poveste şi a ajuns să fie ambasadorul sportiv al judeţului Alba în protipendada „Bătrânului Continent”.

Celelalte competitoare din grupă sunt Nodmeccanica Piacenza (Italia) şi Dinamo Moscova (Rusia), iar blăjencele încearcă să continue ascensiunea. Şi vorbim aici despre o cea mai mică localitate din România ce a izbutit să cucerească un titlu naţional în sporturile pe echipe din ţară la nivel de seniori (excepţia fiind Urziceni la fotbal), scriind implicit o premieră istorică pentru Alba.
Continuarea pe ziarulunirea.ro

×
Subiecte în articol: Champions League
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close