Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Rugby: România va juca finala Campionatului European Under-19

Rugby: România va juca finala Campionatului European Under-19

Rugby: România va juca finala Campionatului European Under-19
29 Oct 2015   •   09:34

Echipa României va juca finala Campionatului European de rugby Under-19, din Portugalia, contra Spaniei, după ce a învins echipa țării gazdă cu scorul de 15-12 (8-9), miercuri seara, în semifinale, potrivit Agerpres. 
''Stejăreii'' au tranșat soarta meciului pe final de pe Stadionul Jamor din Lisabona, după ce au fost conduși atât la pauză, cât și în repriza secundă.

Echipa noastră a deschis rapid scorul, după doar trei minute, grație unui eseu reușit de pilierul Ciprian Lucaci. Lusitanii au redus din diferență prin Abecasis (lovitură de pedeapsă), dar Ionel Melinte (min. 23) a refăcut diferența de pe tabelă, tot din lovitură de penalitate (3-8). Portugalia a întors scorul până la pauză, în urma a două penalități transformate de același Abecasis, iar scorul după prima repriză era de 9-8.

România a încercat să revină pe tabelă, dar cei care au marcat au fost tot lusitanii, printr-o nouă lovitură pedeapsă a lui Abecasis (51), scorul devenind 12-8.

Finalul a fost dramatic, ''stejăreii'' reușind eseul decisiv în min. 72, prin Adrian Moțoc, iar Melinte a transformat, stabilind scorul final, 15-12.

În cealaltă semifinală, Spania a dispus de Rusia cu scorul de 30-7.

Finala dintre România și Spania va avea loc sâmbătă, de la 19,00 (ora României), pe Stadionul Național Jamor din Lisabona, în joc fiind și calificarea la World Rugby U20 Championship.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close