Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Alberto Contador a câştigat pentru a treia oară în carieră Turul Spaniei

Alberto Contador a câştigat pentru a treia oară în carieră Turul Spaniei

Alberto Contador a câştigat pentru a treia oară în carieră Turul Spaniei
Sursa foto: Foto: lavuelta.com
de M.T.    |    15 Sep 2014   •   09:39

Alberto Contador a câştigat pentru a treia oară în carieră Turul Spaniei, rutierul iberic impunându-se în faţa marelui său rival, britanicul Chris Froome, şi a conaţionalului său Alejandro Valverde.

În vârstă de 31 de ani, Contador a profitat şi de abandonul columbianului Nairo Quintana, marele favorit la victorie şi câştigătorul Turului Italiei din acest an, care s-a retras după ce a căzut de două ori consecutiv, în etapela a 10-a şi a 11-a.

Spaniolul, care concurează pentru echipa Tinkoff-Saxo, a ratat principalul său obiectiv în acest sezon, Turul Franţei, pe care l-a abandonat din cauza unei fisuri la tibie, suferite după o căzătură.

Din acest motiv, prezenţa lui Contador în Vuelta a fost incertă până în ultimul moment. Deşi iniţial a anunţat că obiectivul său îl reprezină câştigarea unei etape, ibericul a făcut un tur remarcabil şi a dus tricoul roşu până la final.

Contador a încheiat Turul Spaniei în 81 de ore, 25 de minute şi 5 secunde, fiind urmat de Froome, la 1:10 minute, şi de Valverde, la 1:50 minute.

Alberto Contador s-a mai impus în Turul Spaniei în 2008 şi în 2012, acesta fiind al şaselea mare tur câştigat de rutierul spaniol în carieră, după victoriile obţinute în Turul Italiei, în 2008, şi în Turul Franţei, în 2007 şi 2009.

De asemenea, Contador a mai câştigat Turul Franţei în 2010 şi Turul Italiei în 2011, însă rezultatele i-au fost anulate, din cauza dopajului.

×
Subiecte în articol: alberto contador Turul Spaniei Vuelta
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close