Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Cupa Mondială la rugby dictează data alegerilor din Noua Zeelandă

Cupa Mondială la rugby dictează data alegerilor din Noua Zeelandă

Cupa Mondială la rugby dictează data alegerilor din Noua Zeelandă
02 Feb 2011   •   12:29

Primul ministru al Noii Zeelande a anunţat că alegerile generale vor avea loc pe 26 noiembrie, făcând data cunoscută atât de devreme pentru a nu se suprapune cu organizarea Cupei Mondiale de Rugby. Alegătorii primesc deobicei o înştiinţare de doar câteva săptămâni, dar John Key a declarat că nu doreşte să submineze evenimentul făcând "jocuri politice" cu data alegerilor.

Key a spus că turneul mondial, care are loc în septembrie şi octombrie, va fi cel mai mare eveniment găzduit de Noua Zeelandă.

Alegerile din noiembrie vor permite o perioadă de cinci săptămâni de campanie după finalul turneului. "Acest lucru oferă publicului claritate. Cupa Mondială este o mare oportunitate pentru Noua Zeelandă, cel mai mare eveniment găzduit vreodată şi ne aşteptăm la miliarde de telespectatori. Nu vreau să subminez această competiţie făcând jocuri politice. Nu vrem să facem campanie în jurul Cupei Mondiale aşa că oamenii trebuie să vadă că aceste lucruri sunt diferenţiate", a spus Key.

Partidul Naţional de centru-dreapta al lui John Key guvernează cu suportul a trei partide minoritare şi are suficient avans în faţa Partidului Laburist, de opoziţie, în sondaje. Partidul Laburist a fost înlăturat de la putere în 2008, după trei mandate consecutive.


×
Subiecte în articol: rugby
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close