Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Fost campion la categoria grea, mort la 44 de ani

Fost campion la categoria grea, mort la 44 de ani

Fost campion la categoria grea, mort la 44 de ani
de M.C.    |    03 Sep 2013   •   13:25
Fostul campion mondial la categoria grea, Tommy Morrison, a murit la vârsta de 44 de ani, anunţă Eurosport.
 
Promotorul pugilistului din anii '90, Tony Holden, a spus că Morrison a murit duminică noapte, într-un spital din Nebraksa, fără a dezvălui cauza decesului.
 
Tommy Morrison a fost cunoscut nu doar pentru devastatorul croşeu de stânga, ci şi pentru rolul lui Tommy "The Machine" Gunn, din Rocky 5. Sylvester Stallone i-a oferit rolul după ce l-a văzut boxând în 1989.
 
Palmaresul său la profesionilşti a fost unul impresionant, cu 48 de victorii, dintre care 42 prin KO, 3 înfrângeri şi un meci egal. Printre victoriile sale importante s-au numărat cele împotriva lui George Foreman, când a cucerit titlul WBO, dar şi Carl Williams şi Razor Ruddock. 
 
Cariera sa a fost marcată de un scandal, într-o chestiune care nici până astăzi nu a fost lămurită. În 1996, înaintea unei lupte, a fost testat pozitiv pentru HIV, iar licenţa sa a fost suspendat. A revenit în ring după 11 ani şi multiple controverse, câştigând ultimele sale două lupte. Dacă testele din 1996 au ieşit pozitive, o serie ulterioară de alte teste au fost negative. Totuşi, experţii au fost de acord că nu s-ar fi putut vindeca niciodată, însă chiar şi aşa, comisiile oficiale din box au refuzat invitaţia lui Morrison de a participa la un test public. 

×
Parteneri
Medicul Adrian Marinescu, detalii de ultimă oră despre Florin Piersic
x close