Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Hocheiştii români care au intonat imnul Ungariei au fost premiaţi

Hocheiştii români care au intonat imnul Ungariei au fost premiaţi

Hocheiştii români care au intonat imnul Ungariei au fost premiaţi
22 Ian 2012   •   21:46

Consiliul Secuiesc i-a premiat pe jucătorii echipei naţionale de hochei a României care au cântat în urmă cu o lună imnul Ungariei la meciul dintre cele două reprezentative. Jucătorii de etnie maghiară au primit premiul "Gabor Aron" pentru "conduita exemplară" de care au dat dovadă, informează Gazeta Sporturilor.

"Componenţii echipei naţionale de hochei a României, care au participat la turneul internaţional desfaşurat în perioada 14-17 decembrie, la Miercurea Ciuc, şi-au asumat public identitatea de secui-maghiari. Au dovedit o conduită exemplară pentru care merită recompensaţi de Consiliul National Secuiesc cu premiul «Gabor Aron»", a notat Szekelyhon.ro.

"Înaintea partidei de hochei dintre România şi Ungaria, sportivii noştri de elită au dovedit respect faţă de ambele ţări. După intonarea imnului României, ei au cântat împreună cu spectatorii din patinoar, imnul Ungariei şi pe cel al Ţinutului Secuiesc. Prin gestul lor de a-şi asuma public identitatea, au arătat un exemplu de urmat tuturor secuilor, tuturor locuitorilor ţinutului secuiesc şi au obţinut merite deosebite în lupta pentru autonomia ţinutului secuiesc", mai scrie sursa citata.

Jucătorii naţionalei României de hochei pe gheaţă au cantat, în luna decembrie, imnul Ungariei, în timp ce pe cel al Romaniei l-au ignorat complet.


×
Subiecte în articol: Ungaria hochei imn România
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close