Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Întreaga planetă se uită astăzi la Rusia. "Ziua cea mare a venit". Cea de-a 22-a ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă începe azi

Întreaga planetă se uită astăzi la Rusia. "Ziua cea mare a venit". Cea de-a 22-a ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă începe azi

Întreaga planetă se uită astăzi la Rusia. "Ziua cea mare a venit". Cea de-a 22-a ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă începe azi
de O.P.    |    07 Feb 2014   •   06:17

Cel mai aşteptat eveniment sportiv al anului va începe, astăzi, la Soci! Cea de-a 22-a ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă va avea parte de o ceremonie de deschidere spectaculoasă, pe măsura bugetului gigant de 50 de miliarde de dolari, alocat de ruşi acestui eveniment.

Olimpiada este umbrită, însă, de numeroase ameninţări, iar americanii au trimis un batalion de poliţişti la Soci, dar şi două nave de luptă în Marea Neagră.

Acestea vor interveni pentru a îi evacua pe americani în caz de pericol şi îi vor ajuta pe ruşi doar dacă aceştia cer ajutor, spun oficialii de la Washington.

În ajunul ceremoniei de deschidere a Olimpiadei, zeci de activişti au protestat în Moscova, chiar lângă ceasul cu numărătoarea inversă până la startul celui mai aşteptat eveniment sportiv. Protestatarii au cerut eliberarea colegilor reţinuţi în timpul unui miting din 2012 împotriva liderului de la Kremlin. Pînă la urmă, oamenii au fost luaţi pe sus şi duşi cu autobuzele la secţia de poliţie.

În Statele Unite, administraţia Securităţii în Transporturi a interzis temporar călătorilor să aibă în bagaje orice lichide, geluri, ori prafuri în cursele aeriene spre Rusia. Asta după ce oficialii de la Washington i-au avertizat pe angajaţii aeroporturilor să verifice chiar şi tuburile de pastă de dinţi din genţile pasagerilor, pentru că acestea pot conţine ingrediente cu care ar putea fi făcută o bombă.

Comitetul Olimpic Internaţional a primit asigurări de la autorităţile ruse că vor face faţă oricărei ameninţări.

În pofida acestor asigurări, americanii au trimis un batalion de forţe de forţe speciale şi chiar agenţi federali la Soci, în timp ce două nave de luptă s-au poziţionat deja în Marea Neagră.

Între timp, Flacăra Olimpică a mai călătorit câţiva kilometri prin Soci, fiind purtată de preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic. Acesta a predat ştafeta chiar secretarului-general al ONU.

Flacăra Olimpică va ajunge astăzi pe stadionul Fişt din Soci, unde va avea loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă.


×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close