Antena 3 CNN Sport Alte sporturi România, medaliată cu ARGINT la proba masculină de sabie, la Mondialele de la Budapesta

România, medaliată cu ARGINT la proba masculină de sabie, la Mondialele de la Budapesta

 România, medaliată cu ARGINT la proba masculină de sabie, la Mondialele de la Budapesta
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    10 Aug 2013   •   22:49

România a cucerit medaliile de argint în proba masculină de sabie pe echipe, sâmbătă, la Campionatele Mondiale de scrimă de la Budapesta, după ce a fost învinsă în finală de Rusia cu scorul de 45-38, informează Agerpres.

România câştigase aurul mondial în această probă în 2009 (Antalya), în vreme ce Rusia s-a impus la ultimele două ediţii ale Mondialelor (Paris 2010 şi Catania 2011).

Tricolorii (Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Ciprian Gălăţanu, Iulian Teodosiu) au început bine finala şi aveau 6-2 după asalturile lui Dolniceanu în faţa lui Veniamin Reşetnikov.

România a trecut în şaisprezecimi de Australia, cu scorul de 45-15, în optimi a învins Polonia cu 45-37, în sferturile de finală au dispus de echipa gazdă, Ungaria, la diferenţă de o singură tuşă, 45-44, iar în semifinale au învins formaţia Belarus, la fel de dramatic, cu 45-44.

Pentru delegaţia României este a doua medalie la Mondialele de la Budapesta, după bronzul cucerit în proba individuală de sabie. Duminică va avea loc concursul feminin de spadă pe echipe, unde România poate spera la o medalie.


×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close