Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Tragedie în sport: Campionul mondial Dale Oen, găsit mort în cabina de duş, la 26 ani

Tragedie în sport: Campionul mondial Dale Oen, găsit mort în cabina de duş, la 26 ani

Tragedie în sport: Campionul mondial Dale Oen, găsit mort în cabina de duş, la 26 ani
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
02 Mai 2012   •   12:07

Încă o tragedie loveşte sportul. Medaliat cu aur în proba de 100 metri bras la Mondialul organizat de Shanghai în 2011, norvegianul  Alexander Dale Oen a murit la vârsta de 26 ani din cauza unui stop cardiac, informează eurosport.yahoo.com. Sportivul a fost găsit prăbuşit într-o cabină de duş, după antrenamentul efectuat în Flagstaff, Arizona (SUA).

Chemaţi de urgenţă, medicii au încercat să-l reanime. Degeaba însă. La spital nu s-a putut decît să i se constate decesul. Ulterior s-a descoperit că sportivul suferise un stop cardiac. Cei care i-au fost alături cu puţine minute înainte au susţinut că nu a lăsat deloc de înţeles că ar avea ceva. Ba, cu doar cîteva ore înainte de dramă, anunţase: ”Au mai rămas două zile pînă să revin în cel mai frumos oraş din lume, Bergen”.

Vicecampion olimpic la Beijing 2008, Dale Oen (26 de ani) suferise, se pare, un accidente cerebral în timpul CM Shanghai 2011. În China, el a cucerit aurul la scurt timp după ce Breivik ucisese 77 de oameni la Oslo, motiv pentru care a scris pe Twitter: ”Nu putem lăsa un astfel de tip să ne strice viitorul”.

„Sportul norvegian a pierdut un erou sportiv, nu doar datorită performanţelor din bazin, ci şi datorită caracterului său şi felului de a fi“, a declarat Borre Rognilen, preşedintele Consiliului Olimpic Norvegian.


×
Subiecte în articol: Arizona spital
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close