Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Kevin Durant a fost desemnat MVP al sezonului regulat din NBA

Kevin Durant a fost desemnat MVP al sezonului regulat din NBA

Kevin Durant a fost desemnat MVP al sezonului regulat din NBA
de M.T.    |    06 Mai 2014   •   19:02

Kevin Durant, extrema celor de la Oklahoma City Thunder, a fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului regulat din NBA.

Jucătorul de 25 de ani a primit 1.232 de puncte din partea celor 124 de jurnalişti care au votat, fiind urmat de vedeta campioanei Miami Heat, LeBron James, câştigătorul titlului de MVP în precedenţii doi ani, care a acumulat 891 de puncte, şi de Blake Griffin, de la Los Angeles Clippers (434 de puncte).

Topul celor mai buni cinci jucători din NBA a fost completat de Joakim Noah (Chicago Bulls, 322 de puncte) şi de James Harden (Houston Rockets, 85 de puncte).

Durant a încheiat sezonul regulat din NBA ca lider al marcatorilor, cu o medie de 32 de puncte pe meci, cea mai mare de la Kobe Bryant în 2005/06 (35,4).

De altfel, Durant este primul jucător din Conferinţa de Vest după Kobe Bryant, în 2008, care este desemnat MVP. Totodată, este pentru prima oară din 2001 când cel mai bun marcator al ligii primeşte acest trofeu, precedentul fiind Allen Iverson.

Durant este cel mai bun marcator din ligă pentru a patra oară în ultimele cinci sezoane. Astfel, starul lui Thunder a devenit doar al cincilea jucător din istoria NBA care câştigă de cel puţin patru ori această ierarhie, după Michael Jordan (de zece ori), Wilt Chamberlain (de şapte ori), George Gervin (de patru ori) şi Allen Iverson (de patru ori).

De asemenea, Durant a înregistrat de-a lungul sezonului regulat medii de 7,4 recuperări şi 5,5 pase decisive, ajutându-şi astfel echipa să obţină al doilea cel mai bun record din NBA, 59 de victorii şi 23 de înfrângeri.

×
Subiecte în articol: NBA
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close