Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Brazilia începe Cupa Mondială cu o victorie, 3-1 cu Croaţia

Brazilia începe Cupa Mondială cu o victorie, 3-1 cu Croaţia

Brazilia începe Cupa Mondială cu o victorie, 3-1 cu Croaţia
de M.T.    |    13 Iun 2014   •   00:55

Neymar a marcat o dublă la debutul său la Cupa Mondială, iar Brazilia a câştigat primul meci al turneului final pe care îl găzduieşte, 3-1 în faţa Croaţiei, după ce a fost condusă în debutul partidei disputate la Sao Paulo.

Se spune despre meciurile de deschidere de la Cupa Mondială că sunt nespectaculoase şi dominate de frica de a nu pierde. Nu a fost cazul de această dată. Duelul dintre Brazilia şi Croaţia a fost unul intens, alert, cu multe goluri, iar controversele nu au lipsit. Adică exact ce se aşteaptă de la o astfel de competiţie.

Croaţii au început curajos şi au tras primul şut al meciului, prin tânărul Kovacic, dar adevărata lovitură a fost deschiderea scorului, reuşită în minutul 11, atunci când Marcelo a trimis în propria poartă o centrare a lui Olic deviată de Jelavic. Primul autogol al Braziliei în istoria participării sale la Cupa Mondială.

Brazilienii au trecut repede peste şocul primirii golului, iar Paulinho şi Oscar au avut primele ocazii importante ale gazdelor, dar, de fiecare dată, Pletikosa a reuşit să respingă. Portarul croat nu a mai putut interveni însă în minutul 29, când Neymar a tras nu foarte puternic din afara careului, iar mingea a muşcat bara înainte de a intra în plasă.

Acelaşi Neymar avea să facă dubla în minutul 71, transformând un penalty acordat eronat de arbitrul întâlnirii, pentru un presupus fault comis de Lovren asupra lui Fred. Atacantul Barcelonei a devenit astfel primul brazilian care debutează la Cupa Mondială marcând două goluri, după Amarildo, în 1962.

Pe final, Croaţia a forţat egalarea. Europenii au avut un gol anulat, pentru un fault la portar, iar după cea mai importantă ocazie de care au beneficiat, şut al lui Perisic respins de Julio Cesar, pe contraatac, Oscar a închis definitiv meciul cu un gol superb din afara careului.

„Avem şapte paşi de făcut şi trebuie să urcăm treptat. Primul pas este cel cu Croaţia”, a spus selecţionerul Braziliei, Luiz Felipe Scolari, la conferinţa de presă de miercuri. Selecao a început cu dreptul, iar tradiţia spune că, în precedentele două ocazii în care a marcat cel puţin trei goluri la meciul de debut, în 1958 şi în 1970, a cucerit titlul mondial.

×
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close