Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Italianul Nicola Rizzoli va arbitra finala Cupei Mondiale din Brazilia

Italianul Nicola Rizzoli va arbitra finala Cupei Mondiale din Brazilia

Italianul Nicola Rizzoli va arbitra finala Cupei Mondiale din Brazilia
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.T.    |    12 Iul 2014   •   11:20

Italianul Nicola Rizzoli va arbitra finala Cupei Mondiale din Brazilia, care va disputa duminică, de la ora 22, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, între Germania şi Argentina.

Arbitrul de 42 de ani este considerat unul dintre cei mai buni din lume şi a condus finala Ligii Campionilor din 2013, dar desemnarea sa de către FIFA la ultimul act al Cupei Mondiale din acest an este una controversată.

La finalul partidei din sferturile de finală dintre Argentina şi Belgia, selecţionerul europenilor, Marc Wilmots, l-a acuzat pe Rizzoli că a favorizat naţionala sud-americană şi pe starul acesteia, Lionel Messi.

„De fiecare dată când se întâmpla ceva cu Messi, arbitrul acorda lovitură liberă. Am observat că Messi a făcut trei faulturi şi nu a primit niciun cartonaş galben. Noi am comis un fault şi am primit un cartonaş galben”, a declarat Wilmots.

Finala de la Rio de Janeiro va fi al patrulea meci de la actuala ediţie a Cupei Mondiale pe care Rizzoli îl va conduce la centru şi al treilea în care este implicată Argentina.

Oficialul italian a arbitrat partida dintre Spania şi Olanda, apoi a condus meciurile Argentinei cu Nigeria şi Belgia.

Uzbekul Ravşan Irmatov, care a devenit arbitrul cu cele mai multe meciuri conduse la Cupa Mondială, era văzut ca principalul favorit pentru finală, în condiţiile în care nu reprezintă nici Europa, nici America de Sud, continentele celor două adversare din ultimul act.

Cu toate acestea, Irmatov a avut dezavantajul de a nu avea o echipă de asistenţi cu care a colaborat tot timpul, astfel că, în cele din urmă, a fost preferat Rizzoli.

×
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close