Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Meciul zilei la Cupa Mondială: Argentina - Belgia

Meciul zilei la Cupa Mondială: Argentina - Belgia

Meciul zilei la Cupa Mondială: Argentina - Belgia
de M.T.    |    05 Iul 2014   •   17:07

Sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Brazilia se vor încheia astăzi, când sunt programate ultimele două meciuri, însă cel mai aşteptat duel va avea loc la ora 19, la Brasilia, între Argentina şi Belgia.

Sud-americanii încearcă să ajungă într-o semifinală de Cupă Mondială pentru prima oară în 24 de ani, în timp ce belgienii visează la egalarea celei mai bune performanţe din istorie, obţinută în 1986.

În acelaşi timp, meciul de astăzi este privit şi ca un duel al celor doi decari, Lionel Messi şi Eden Hazard. Primul a fost unul dintre protagoniştii competiţiei până acum, înscriind 4 goluri şi oferind pasa decisivă la reuşita lui Angel Di Maria, în prelungirile partidei din optimi cu Elveţia. De cealaltă parte, jucătorul lui Chelsea a rămas dator, dar confruntarea cu Argentina este cel mai potrivit moment pentru a ieşi în evidenţă.

Cele două echipe s-au întâlnit de două ori până acum la turneul final, împărţindu-şi victoriile. În 1982, chiar în meciul de deschidere din Spania, Belgia a câştigat cu 1-0 şi i-a stricat debutul lui Diego Maradona la Cupa Mondială. Patru ani mai târziu, în Mexic, Argentina şi-a luat revanşa şi s-a impus cu 2-0 în semifinale, cu două goluri superbe înscrise chiar de Maradona, aflat atunci la apogeul carierei sale.

Comparaţiile dintre Messi şi Maradona nu mai reprezintă o noutate şi devin inevitabile înaintea partidei din capitala Braziliei, în condiţiile în care starul Barcelonei va bifa cea de-a 91-a selecţie în echipa naţională, egalându-l astfel chiar pe cel care a condus Argentina spre ultimul său titlu mondial, în urmă cu 28 de ani.

Belgienii sunt însă încrezători că-l pot opri pe Messi, bazându-se şi pe faptul că vedeta argentinienilor nu a marcat niciodată în ultimele şapte partide în care l-a avut ca adversar pe Thibaut Courtois. Portarul de 22 de ani al lui Atletico Madrid nu a mai primit gol de la vedeta Barcelonei din decembrie 2012 şi speră să prelungească această serie pozitivă.

„Ştiu foarte bine cum să joc împotriva lui. Cel mai bun lucru din acest punct de vedere este faptul că nici măcar nu mai trebuie să mă uit la înregistrări cu el”, a spus Courtois, într-un interviu pentru ESPN.

Selecţionerul Argentinei, Alejandro Sabella, nu se va putea baza pe fundaşul stânga, Marcos Rojo, suspendat, locul său urmând să fie luat cel mai probabil de Jose Basanta, în timp ce Sergio Aguero are şanse mici să se afle pe teren, fiind incomplet refăcut. Atacantul lui Manchester City a lipsit şi în meciul cu Elveţia, când Ezequiel Lavezzi a fost titular, fără a convinge însă. În aceste condiţii, Rodrigo Palacio ar putea juca în premieră din primul minut la actualul turneu final.

De cealaltă parte, Marc Wilmots îl va avea din nou la dispoziţie pe mijlocaşul Steven Defour, suspendat în optimi, singurul dubiu al antrenorului belgian fiind numele titularului din atac, tehnicianul de 45 de ani având de ales dintre Divock Origi şi Romelu Lukaku.

Cealaltă partidă a zilei, Olanda - Costa Rica, va începe la ora 23 şi va avea loc la Salvador.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close