Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Qatarul ar putea pierde organizarea Cupei Mondiale din 2022

Qatarul ar putea pierde organizarea Cupei Mondiale din 2022

Qatarul ar putea pierde organizarea Cupei Mondiale din 2022
de M.T.    |    17 Feb 2014   •   11:17

Qatarul ar putea pierde organizarea Cupei Mondiale din 2022, a declarat un înalt oficial FIFA pentru cotidianul german Welt am Sonntag.

Oficialul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a precizat că ultima întâlnire din acest an a Comitetului Executiv al forului mondial va fi decisivă pentru a determina dacă turneul final din 2022 se va disputa în Qatar.

„Acest lucru va oferi destul timp pentru ca organizarea turneului să fie acordată altei ţări”, a spus oficialul FIFA.

După ce Qatarul a primit organizarea Cupei Mondiale, în 2010, controversele nu au lipsit.

Una dintre cele mai discutate probleme a fost modul în care sunt trataţi muncitorii străini care lucrează la construcţia infrastructurii. Într-un editorial publicat duminică, The Observer arată că cel puţin 400 de muncitori şi-au pierdut viaţa pe şantierele din Qatar.

De asemenea, temperaturile ridicate din timpul verii au dat naştere la diferite scenarii privind disputarea Cupei Mondiale în timpul iernii, variantă susţinută de preşedintele FIFA şi de secretarul general al forului mondial.

„Suntem cu spatele la perete pentru a găsi o dată potrivită. Nu există nicio soluţie la orizont, chiar dacă turneul nu se va disputa vara”, a explicat oficialul FIFA.

Programul principalelor campionate din Europa care vor avea de suferit, Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 sau eventualele proteste ale televiziunilor fac dificilă mutarea Cupei Mondiale în timpul iernii.

×
Subiecte în articol: Qatar Cupa Mondiala FIFA
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Momentul impactului mortal dintre autocarul plin cu copii și un autoturism
x close