Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Bannerul steliştilor i-a şocat pe unguri: "Nici pe Dinamo n-au jignit-o atât de tare!"

Bannerul steliştilor i-a şocat pe unguri: "Nici pe Dinamo n-au jignit-o atât de tare!"

Bannerul steliştilor i-a şocat pe unguri: "Nici pe Dinamo n-au jignit-o atât de tare!"
Sursa foto: banner ujpest
21 Iul 2009   •   18:54

Gestul fanilor stelişti de la Peluza Sud de a afişa un banner defăimător la adresa ungurilor i-a scandalizat din cale afară pe jurnaliştii din ţara vecină. Maghiarii consideră mesajul sub orice critică, plângându-se că steliştii sunt mult mai blânzi chiar şi cu rivalii de moarte, Dinamo. Aceştia au, însă, încredere că UEFA îşi va face datoria şi va sancţiona clubul bucureştean aşa cum trebuie.
"Cât poate ţine femeia unguroaica c***tul în ea? Răspuns: 9 luni". Acesta este mesajul afişat, în limba maghiară, de stelişti cu ocazie meciului Steaua - Ujpest 2-0.
Reacţiile ungurilor nu au întârziat, ele fiind foarte acide la adresa celor care au afişat mesajul respectiv.
"O ţară şi o naţiune a fost jignită de fanii români la partida din Ghencea. Pentru bannerul sub orice critică, oficialii lui Ujpest dau asigurări că lucrurile nu vor fi trecute cu vederea. Banner-ul fanilor români poate fi considerat cu uşurinţă rasist şi cerem organelor abilitate să se autosesizeze. Nici măcar fanii rivalei de moarte, Dinamo Bucuresti, nu au fost jigniţi în aşa fel", declară oficialii grupării Ujpest pe site-ul clubului.
Reprezentanţii echipei din Budapesta au declarat deja că nu vor să obţină calificarea la masa verde, şi că vor să învingă Steaua pe teren, dar nu s-au ferit nici să ceară pedepse dure pentru români.
"Noi nu trebuie să reclamăm la UEFA, fiindcă după informaţiile noastre, UEFA s-a autosesizat şi a început deja o anchetă. După meciul de la Bucuresti i-am semnalat observatorului că ne simţim lezaţi de conţinutul acelui banner. Mai sunt şi alte probleme pentru care Steaua va fi sancţionată", a declarat Joe Borocz, preşedintele clubului, pentru cotidianul maghiar Nemzeti sport.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Steaua Bucuresti banner ultrasi Dinamo
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close