Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor: Real Madrid învinge cu 3-0 pe Lyon şi scapă de blestemul optimilor

Liga Campionilor: Real Madrid învinge cu 3-0 pe Lyon şi scapă de blestemul optimilor

Liga Campionilor: Real Madrid învinge cu 3-0 pe Lyon şi scapă de blestemul optimilor
16 Mar 2011   •   23:42

Real Madrid s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a câştigat returul de pe teren propriu cu Olympique Lyon, scor 3-0. Golurile echipei lui Jose Mourinho au fost marcate de Marcelo, Benzema şi Di Maria. Ultima oară când formaţia din capitala Spaniei a reuşit să treacă de optimile competiţiei a fost în sezonul 2003/04, victima de atunci a madrilenilor fiind Bayern Munchen.

 
Realul şi-a luat tare adversarul, înghesuindu-l în propria jumătate încă din debutul meciului. Marcelo, şut scos de lângă bară de Lloris, şi Cristiano Ronaldo, lovitură de cap după o centrare a lui Xabi Alonso, au avut primele ocazii ale meciului. Francezii au reuşit însă să scape din încercuire şi, uşor-uşor, au început să câştige lupta de la mijlocul terenului şi posesia. Delgado i-a dat primele emoţii lui Casillas, în timp ce Gourcuff, Lisandro şi Briand au continuat să dea târcoale careului madrilen.
 
Cristiano Ronaldo a mai pototlit însă intenţiile ofensive ale oaspeţilor, atunci când l-a întins pe Lloris cu un şut care se ducea sub bară. Tot portughezul a avut un rol important şi la deschiderea scorului, intrând în combinaţie cu Marcelo, fundaşul stânga al lui Mourinho driblând apoi totul în calea sa pentru a-l învinge pe goalkeeperul lui Lyon.
 
Golul le-a dat aripi spaniolilor. Benzema a fost la un pas de 2-0, dar Lloris a respins senzaţional, pentru ca după numai câteva secunde, fostul jucător al francezilor să înscrie, dar reuşita sa a fost anulată corect pentru offside.
 
În repriza a doua, madrilenii au intrat în teren decişi să încheie defintiv conturile. Ozil, Cristiano Ronaldo şi din nou Ozil au trecut pe lângă golul desprinderii în decurs de numai trei minute. Nu a fost şi cazul lui Benzema, atacantul francez înscriind pentru 2-0 în minutul 65, după ce a primit cu şansă o pasă de la Marcelo. După câteva secunde, tot Benzema a ratat incredibil dintr-o situaţie ideală.
 
Introdus la pauză în locul lui Briand, Gomis ar fi putut relansa meciul în minutul 72, dar execuţia sa nu a găsit spaţiul porţii. Patru minute mai târziu, Di Maria a făcut 3-0 şi a pus capăt definitiv discuţiilor privind echipa calificată. După şapte ani, Real Madrid reuşeşte să depăşească optimile de finală ale Ligii Campionilor, iar tradiţia spune că de fiecare dată când a eliminat o echipă din Franţa (1956, 1957, 1959, 1960) a cucerit trofeul.
 
Chelsea - FC Copenhaga 0-0
 
Danezii de la FC Copenhaga părăsesc Liga Campionilor cu capul sus, după ce au reuşit un 0-0 pe Stamford Bridge împotriva lui Chelsea. Un rezultat doar de palmares pentru nordici, care au pierdut meciul tur de pe teren propriu cu 2-0. Pentru echipa lui Carlo Ancelotti este prima remiză albă acasă în Ligă din 2007 încoace, adversarul de atunci fiind Valencia.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close