Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Un nou scandal în fotbalul italian: Sediile a 41 de cluburi, percheziţionate de Garda Financiară

Un nou scandal în fotbalul italian: Sediile a 41 de cluburi, percheziţionate de Garda Financiară

Un nou scandal în fotbalul italian: Sediile a 41 de cluburi, percheziţionate de Garda Financiară
Sursa foto: Foto: gazzetta.it
de M.T.    |    25 Iun 2013   •   12:21

Garda Financiară din Italia a percheziţionat în această dimineaţă sediile a 41 de cluburi, inclusiv 18 din Serie A, care sunt bănuite că ar fi comis evaziune fiscală şi spălare de bani în urma transferurilor de jucători, informează Reuters.

În afara celor 18 cluburi de Serie A, 11 echipe din Serie B şi 12 din eşaloanele inferioare au fost de asemenea anchetate în acţiunea pornită de Procuratura din Napoli.

Potrivit agenţiei italiene ANSA, cluburile aflate în vizorul autorităţilor sunt Juventus, Milan, Inter, Napoli, Lazio, Roma, Udinese, Parma, Pescara, Palermo, Atalanta, Juve Stabia, Benevento, Genoa, Catania, Spezia, Piacenza, Livorno, Bari, Vicenza, Siena, Reggina, Chievo, Cesena, Grosseto, Gubbio, Lecce, Ternana, Sampdoria, Triestina, Fiorentina, Portogruaro, Brescia, Mantova, Torino şi Albinoleffe.

De asemenea, nu este exclus ca şi mai multe cluburi străine să fie implicate, însă, deocamdată, oficialii nu au oferit vreun nume.

Printre ţintele procuratorii napoletane se află şi 12 agenţi de jucători. Unul dintre aceştia este Alessandro Moggi, fiul lui Luciano Moggi, fostul director general al lui Juventus, cel care a stat la baza scandalului Calciopoli.

Alături de Moggi jr, Alejandro Mazzoni, impresarul lui Lavezzi, se numără de asemenea printre suspecţii din acest caz.

De altfel, întereaga operaţiune a procuraturii a pornit în urma unor nereguli observate în transferul actualului jucător al lui Paris St. Germain, care, până anul trecut, a evoluat la Napoli.

Verificările au vizat contractele dintre cluburi, jucători şi agenţi.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Biden și Trump au stabilit regulile primei dezbateri televizate
x close