Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Decizia radicală a LPF, după coregrafia fanilor Dinamo de la derby-ul cu Steaua

Decizia radicală a LPF, după coregrafia fanilor Dinamo de la derby-ul cu Steaua

Decizia radicală a LPF, după coregrafia fanilor Dinamo de la derby-ul cu Steaua
Sursa foto: Foto: a3.ro
02 Mai 2017   •   20:38

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, marţi, prin intermediul unui comunicat de presă, că a luat hotărârea de a interzice ''accesul pe toate stadioanele Ligii 1 cu role de hârtie'', după incidentele petrecute la derby-ul dintre FC Dinamo şi FCSB (2-1), disputat luni seara, pe Arena Naţională, scrie Agerpres.

''Lăudabila scenografie a suporterilor dinamovişti s-ar fi putut solda cu un accident grav dacă o petardă ar fi fost aruncata pe tonele de hârtii care s-au aflat în incinta terenului de joc la acest meci. Am luat hotărârea ca pe viitor să interzicem accesul pe toate stadioanele Ligii 1 cu role de hârtie, care, din păcate, pot reprezenta un uriaş pericol în cazul în care ar fi aprinse de la o petardă, brichetă sau, mai grav, dacă ar fi impregnate cu substanţe inflamabile. Siguranţa spectatorilor e prioritatea numărul unu a Ligi Profesioniste de Fotbal şi a celorlalte instituţii ale Statului implicate în organizarea jocului, iar punerea ei în pericol ne mâhneşte. Aşa cum ne-a îngrijorat şi faptul că un număr, totuşi mic, de suporteri au continuat să arunce cu role de hârtie în ciuda anunţurilor repetate ale crainicului, aducând meciul aproape de o altă întrerupere dictată de brigada de arbitri'', se arată în comunicatul LPF

Liga salută faptul că ''oamenii s-au întors pe stadion şi că avem o arenă capabilă să ajute fenomenul fotbalistic prin eleganţa şi modernitatea construcţiei ei''. 

De asemenea, LPF laudă coregrafia suporterilor, avertizând, totodată, că între bucurie şi un incident major este ''un singur pas''. 

''Ne bucură, de asemenea, că fanii au demonstrat pasiune şi creativitate în spectacolul oferit tuturor, pentru că rămânem la părerea că suporterii sunt cei mai importanţi în întreaga filosofie a fotbalului'', precizează LPF. 

LPF precizează că suporterii ''au depăşit coordonatele de timp şi spaţiu anunţate în prealabil pentru coregrafie'', subliniind că ''e păcat ca un spectacol atât de frumos, în tribune şi pe gazon, să sufere din pricina depăşirii unor limite stabilite iniţial de comun acord''. 

Meciul dintre Dinamo şi FCSB, din etapa a opta a fazei play-off a Ligii I, a fost întrerupt în chiar primul minut de joc, după ce suporterii echipei Dinamo au aruncat cu mii de role de hârtie pe gazon şi au acoperit practic careul dinspre peluza pe care o ocupau. Meciul a fost întrerupt circa zece minute pentru degajarea terenului. Partida a fost întreruptă din nou, pentru aproximativ un minut, în min. 19, din cauza rolelor şi petardelor. În min. 50, o rolă de hârtie l-a lovit în cap pe Boldrin, care se pregătea să execute un corner, iar arbitrul Haţegan a ameninţat că va opri meciul. Boldrin a fost lovit din nou de o rolă în cap după ce a executat cornerul, dar nu s-a mai luat nicio măsură. 

 

×
Subiecte în articol: LPF Liga Profesionista de Fotbal
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close