Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Gheorghe Hagi la "Vorbe grele": Tot conceptul academiei mele îmi aparţine şi urmăm o filosofie proprie

Gheorghe Hagi la "Vorbe grele": Tot conceptul academiei mele îmi aparţine şi urmăm o filosofie proprie

Gheorghe Hagi la "Vorbe grele": Tot conceptul academiei mele îmi aparţine şi urmăm o filosofie proprie
de M.T.    |    07 Dec 2012   •   23:10

Cel mai bun fotbalist din istoria României, Gheorghe Hagi, a fost invitatul lui Victor Ciutacu la emisiunea "Vorbe grele", difuzată în fiecare vineri de la ora 22.

Hagi a vorbit despre cele mai plăcute experienţe ale carierei de jucător, cu accentul pus pe perioadele petrecute la Steaua şi Galatasaray, despre proiectul academiei de fotbal pe care o conduce, dar şi despre posibilitatea ca fiul său să-i calce pe urme.

„E greu să rămân cu unul dintre cluburile la care am jucat în 18 ani. Aş împărţi cariera în două. În România, Steaua a fost ceva special pentru mine, pentru că era şi echipa la care ţineam foarte mult, eram stelist. Era o echipă foarte bună şi am făcut performanţe foarte mari cu ea în Europa. În străinătate, Galatasaray a fost de asemenea ceva special, am stat cinci ani acolo. Am terminat aşa cum trebuie o carieră plină de succese”, a răspuns Hagi atunci când a fost întrebat unde s-a simţit cel mai bine de-a lungul carierei sale.

Chiar şi la atâţia ani de momentul în care a plecat din Turcia, Hagi continuă să fie un idol lângă Bosfor. Cum se explică acest lucru? „Nu trebuie să uităm că imperiul turc a fost cuceritor, iar singura perioadă în care ei au câştigat în Europa e cea în care eu am fost acolo”.

Fostul decar al echipei naţionale a avut norocul de a lucra cu mulţi antrenori importanţi în timpul carierei sale, însă olandezul Johan Cruyff ocupă un loc special: „Un tip punctual, cu reguli, cu principii pe care nu le încalcă. Vede un fotbal total, dar foarte simplu. Asta îmi place la el. Când l-am cunoscut, am rămas impresionat. Era adeptul unui fotbal atât de simplu, dar foarte clar”.


×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close