Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Mircea Sandu, reales în Comitetul Executiv al UEFA

Mircea Sandu, reales în Comitetul Executiv al UEFA

Mircea Sandu, reales în Comitetul Executiv al UEFA
22 Mar 2011   •   16:42

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, va face parte şi în următorii patru ani din Comitetul Executiv al UEFA. Oficialul român a primit voturile necesare pentru un nou mandat în al doilea tur de scrutin.

„În primul tur de scrutin, preşedintele FRF a primit 25 de voturi, două mai puţine decât ar fi fost necesare. În condiţiile în care şase dintre cei 13 candidaţi au obţinut minim 27 de voturi, s-a trecut la al doilea tur de scrutin, primii şase dintre cei şapte care nu obţinuseră sufragiile necesare candidând pentru al şaptelea (ultimul) loc de membru rămas vacant. De această dată, s-a aplicat principiul majorităţii simple, domnul Mircea Sandu primind cel mai mare număr de voturi, 15, dintre cei şase oficiali rămaşi în cursă”, se arată într-un comunicat pe site-ul oficial al FRF.

Pe lângă faptul că reprezintă o importantă lovitură de imagine, prezenţa lui Mircea Sandu în Comitetul Executiv a adus şi două competiţii importante României. Astfel, în acest an, ţara noastră va organiza Campionatul European Under-19, pentru ca în 2012, Bucureştiul să fie gazda finalei Europa League.

În plan personal, noul mandat al lui Mircea Sandu îi va aduce acestuia o pensie viageră mai mare pentru activitatea la UEFA. Preşedintele FRF nu va mai primi 3.200 de euro, ci 5.400.

Tot în cadrul Congresului UEFA desfăşurat la Paris, Michel Platini a fost reconfirmat ca preşedinte al forului european.

×
Subiecte în articol: Mircea Sandu UEFA Congres paris
Parteneri
Pensionarii care nu primesc niciun ban în plus de la 1 septembrie
x close