Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Naţionala de tineret a României a revenit de la 1-3 şi a învins Muntenegru, în preliminariile Euro 2015

Naţionala de tineret a României a revenit de la 1-3 şi a învins Muntenegru, în preliminariile Euro 2015

Naţionala de tineret a României a revenit de la 1-3 şi a învins Muntenegru, în preliminariile Euro 2015
de M.T.    |    05 Sep 2014   •   09:23

Naţionala de tineret a României a revenit senzaţional de la 1-3 şi a învins echipa similară a Muntenegrului cu scorul de 4-3, într-un meci din preliminariile Euro 2015 disputat pe stadionul Dinamo din Bucureşti.

În ciuda victoriei, echipa antrenată de Viorel Moldovan, aflat la debutul oficial în funcţia de selecţioner al naţionalei Under 21, păstrează şanse minime de calificare la turneul final care va avea loc anul viitor în Cehia.

România ocupă poziţia secundă în grupa a 6-a şi mai are de jucat un singur meci, în deplasare, împotriva liderului Germania, în timp ce Muntenegru, care are un punct mai puţin decât tricolorii, va întâlni Insulele Feroe.

În playoff se califică câştigătoarele celor zece grupe preliminare plus cele mai bune patru echipe clasate pe locurile secunde.

„Eu cred în miracole produse de noi. Nu cred că cineva din cer ne va califica la baraj sau la Campionatul European. Dumnezeu îţi dă, dar nu îţi bagă în traistă”, a declarat Moldovan la finalul partidei.

De cealaltă parte, selecţionerul muntenegrean Dusan Vlaisavljevic consideră că „am pierdut toate şansele de calificare la Campionatul European. Germania este pe primul loc, iar locul secund nu ne aduce nici nouă, nici românilor accederea la barajul”.

Partida din Ştefan cel Mare a avut o desfăşurare nebună. România a deschis scorul în minutul 10, prin Boldor, în urma unei lovituri de colţ, însă oaspeţii au întors rezultatul până la pauză, jucătorul Sampdoriei, Djordjevic marcând de trei ori între minutele 15 şi 35.

Semnalul revenirii naţionalei României a fost dat de atacantul celor de la Inter, Puşcaş, care a înscris în minutul 67 cu o lovitură de cap. Cu 11 minute înainte de final, Bumba a obţinut un penalty, pe care tot el l-a transformat, restabilind astfel egalitatea.

Golul care a completat revenirea superbă a micilor tricolori a fost marcat în minutul 82, de Florin Tănase, care a trimis în poartă din apropiere, după ce portarul muntenegrean a respins în faţă un şut din afara careului.

„Se poate să avem caracter, forţă mentală şi să întoarcem un rezultat care pentru unii părea imposibil. Am crezut în ei după un început de meci slab. În prima repriză am lăsat iniţiativa celor din Muntenegru. După pauză am avut o altă atitudine pentru întoarcerea acestui rezultat. Asta este echipa de caracter de care am nevoie, pe care mi-o doresc. La pauză le-am spus că vom reuşi să egalăm şi chiar să câştigăm”, a spus Viorel Moldovan la sfârşitul meciului.

Prezent în Ştefan cel Mare, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a lăudat şi el prestaţia naţionalei de tineret.

„Emoţiile au fost foarte mari, iar la pauză foarte puţini mai credeau că România poate întoarce rezultatul. Nu este caracteristic echipelor româneşti sau românilor să întoarcă rezultate. Acest lucru scoate în evidenţă un spirit de luptător, ceea ce ne dă încredere pentru viitorul fotbalului românesc”, a spus Burleanu.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close