Antena 3 CNN Sport Fotbal intern România pierde amicalul cu Belgia, scor 1-2, după ce Raţ ratează un penalty pe final

România pierde amicalul cu Belgia, scor 1-2, după ce Raţ ratează un penalty pe final

România pierde amicalul cu Belgia, scor 1-2, după ce Raţ ratează un penalty pe final
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    11 Noi 2011   •   23:47

Victor Piţurcă a pierdut primul meci din actualul său mandat la echipa naţională, scor 1-2 împotriva Belgiei, la Liege. România ar fi putut obţine totuşi un rezultat de egalitate şi să reuşească o revenire spectaculoasă după 0-2 la pauză, dacă Răzvan Raţ nu ar fi ratat un penalty în ultimele minute.

Belgienii s-au instalat încă din startul partidei în jumătatea tricolorilor, iar Mirallas a centrat periculos prin faţa porţii în minutul 8, după un un-doi cu Fellaini, dându-i primele emoţii lui Tătăruşanu. Portarul Stelei avea să fie învins trei minute mai târziu, când Van Buyten i-a luat faţa lui Goian la un corner şi a deschis scorul.

Gazdele au fost aproape de a-şi dubla avantajul imediat, însă Mirallas nu a profitat de greşeala lui Chiricheş. Românii au dat primele semne de viaţă prin Bogdan Stancu şi Daniel Niculae, dar cei doi atacanţi ai lui Piţurcă au tras slab din marginea careului.

Chadli a avut şi el o şansă importantă în minutul 23, când a tras peste din careu după o acţiune în care Fellaini şi Vanden Bore s-au distrat pe flancul nostru stâng, pentru ca Witsel să marcheze la finalul primei jumătăţi de oră în urma unei ieşiri greşite a lui Tătăruşanu, însă reuşita mijlocaşului de la Benfica a fost anulată, eronat, pentru offside.

Superioritatea evidentă a Belgiei a fost materializată în minutul 43, când Vanden Bore l-a depăşit cu uşurinţă pe Goian şi a centrat în forţă, iar Cociş, în încercarea de a respinge, a trimis mingea cu capul în propria poartă, stabilind astfel rezultatul pauzei.

Piţurcă a schimbat la pauză, introducându-i pe teren pe Torje, Cristi Tănase şi Mazilu, iar echipa României a început să arate mai bine, dar prima ocazie a părţii secunde a aparţinut tot gazdelor, Tătăruşanu intervenind foarte bine la şutul din unghi al lui Chadli.

În minutul 65, Torje a luat o acţiune pe cont propriu, a centrat în mijlocul careului pentru Mazilu, iar atacantul lui Arsenal Kiev i-a aşezat balonul lui Daniel Niculae, care a tras plasat, fără nicio şansă pentru Gillet, reducând astfel din diferenţă.

Avantajul Belgiei ar fi putut fi refăcut de Vertonghen, dar mingea trimisă cu capul de fundaşul lui Ajax a lovit transversala, pentru ca, la poarta cealaltă, Daniel Niculae şi Mazilu să rateze egalarea la aceeaşi fază. Marea şansă pentru ca România să obţină măcar o remiză împotriva „draclilor roşii” a venit cu trei minute înainte de final, când Torje a obţinut un penalty, irosit însă de Răzvan Raţ, care a tras slab şi i-a permis lui Gillet să reţină.

Partida de la Liege a reprezentat debutul în echipa naţională a lui Pleaşcă, introdus pe teren cu un sfert de oră înainte de final, dar jucătorul Pandurilor a avut parte de un prim meci pentru România care a durat mai puţin de zece minute, după ce s-a accidentat şi a fost înlocuit de Găman.

Belgia: Gillet - Vanden Bore, Kompany, Van Buyten, Vertonghen - Defour (De Bruyne 77), Witsel, Fellaini - Chadli (Vossen 66), Mertens (Nainggolan 77), Mirallas (M. Dembele 66)

România: Tătăruşanu - Luchin (Pleaşcă 76, Găman 85), Chiricheş (Papp 70), Goian, Raţ - Cociş, Lazăr (Tănase 46), Pintilii - Varga (Torje 46), B. Stancu (Mazilu 46), D. Niculae.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close