Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Steaua s-a calificat în grupele Ligii Campionilor, după 2-2 la Varşovia cu Legia

Steaua s-a calificat în grupele Ligii Campionilor, după 2-2 la Varşovia cu Legia

Steaua s-a calificat în grupele Ligii Campionilor, după 2-2 la Varşovia cu Legia
de M.T.    |    27 Aug 2013   •   23:59

Steaua revine în grupele Ligii Campionilor după cinci ani, după ce a remizat în returul cu Legia Varşovia, scor 2-2.

Campioana României merge mai departe datorită numărului mai mare de goluri marcate în deplasare, partida tur, disputată săptămâna trecută la Bucureşti, terminându-se de asemenea la egalitate, scor 1-1.

Obligată să înscrie în Polonia după rezultatul din prima manşă, Steaua a început excelent partida de la Varşovia şi conducea cu 2-0 după mai puţin de 10 minute de joc.

Nicolae Stanciu a deschis scorul în minutul 7, cu un şut plasat la colţul lung, iar italianul Federico Piovaccari a dublat avantajul roş-albaştrilor două minute mai târziu, la capătul unui contraatac declanşat de o recuperare a lui Filip, înlocuitorul suspendatului Pintilii, la mijlocul terenului.

Cu un avantaj liniştitor pe tabelă, elevii lui Laurenţiu Reghecampf au făcut uşor pasul înapoi, iar polonezii au profitat de acest lucru şi au redus din diferenţă în minutul 27, prin Radovic, care a înscris cu o lovitură de cap din careu.

În partea a doua, Steaua a absorbit uşor presiunea polonezilor, care s-au apropiat de puţine ori periculos de poarta lui Tătăruşanu, şi chiar a avut câteva şanse de a închide defintiv partida pe contraatac, dar jucătorii campioanei au ratat cu nonşalanţă.

În cele din urmă, gazdele au reuşit să egaleze, în al patrulea minut de prelungire, prin Rzezniczak, dar acest lucru nu a pus în pericol calificarea Stelei, care aşteaptă joi să-şi afle adversarii din grupe, la tragerea la sorţi care va avea loc la Monte Carlo

Dinamo Zagreb, aproape de surpriză la Viena


Învinsă cu 2-0 pe teren propriu în meciul tur, Dinamo Zagreb a fost aproape de a întoarce spectaculos rezultatul la Viena, în faţa Austriei. Croaţii au revenit de la 0-1 şi au condus la un moment dat cu 3-1, dar gazdele au marcat cu opt minute înainte de final şi s-au calificat în grupe.

La fel ca şi Steaua, Schalke 04 va juca în grupele Ligii Campionilor după ce a remizat acasă în prima manşă, 1-1 cu PAOK Salonic. Formaţia germană merge mai departe după ce s-a impus cu 3-2 pe terenul grecilor.

În schimb, Arsenal şi FC Basel au confirmat rezultatele din tur şi s-au impus şi în manşa secundă cu Fenerbahce, respectiv Ludogorets Razgrad, cu Cosmin Moţi printre titulari, ambele cu acelaşi scor, 2-0.

Rezultate playoff Liga Campionilor

Austria Viena - Dinamo Zagreb 2-3, în tur 2-0
FC Basel - Ludogorets Razgrad 2-0, în tur 4-2
Arsenal - Fenerbahce 2-0, în tur 3-0
PAOK Salonic - Schalke 04 2-3, în tur 1-1

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close