Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal HCM Baia Mare a câştigat Cupa României la handbal feminin

HCM Baia Mare a câştigat Cupa României la handbal feminin

HCM Baia Mare a câştigat Cupa României la handbal feminin
de M.T.    |    22 Mai 2013   •   19:06

Vicecampioana HCM Baia Mare a cucerit în premieră Cupa României la handbal feminin, după ce s-a impus cu scorul de 33-26 în faţa formaţiei Corona Braşov, în finala disputată miercuri, în Arena Antonio Alexe din Oradea.

Băimărencele au câştigat trofeul la a treia tentativă, după ce au pierdut la precedentele două apariţii în ultimul act, în 1978 şi 1980, atunci când echipa purta numele de Constructorul.

De cealaltă parte, formaţia braşoveană a ratat şansa de deveni pentru a treia oară câştigătoare a Cupei, după succesele din 1981 şi 2006, obţinute sub titulatura de Rulmentul.

Corona Braşov rămâne astfel doar cu satisfacţia de a fi eliminat în sferturile de finală ale competiţiei pe Oltchim Râmnicu Vâlcea, în urma aruncărilor de la 7 metri, şi de a participa în viitoarea ediţie a Cupei Cupelor, pentru că HCM Baia Mare va fi prezentă în Liga Campionilor, datorită locului secund din campionat.

Celelalte echipe care vor reprezenta România în cupele europene în viitorul sezon sunt Oltchim (Liga Campionilor) şi "U" Jolidon Cluj şi HC Zalău (Cupa EHF).

×
Subiecte în articol: handbal feminin Oradea
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close