Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Oltchim, la un pas de desfiinţare: Constantin Roibu îşi retrage sprijinul financiar

Oltchim, la un pas de desfiinţare: Constantin Roibu îşi retrage sprijinul financiar

Oltchim, la un pas de desfiinţare: Constantin Roibu îşi retrage sprijinul financiar
31 Mar 2011   •   10:15

La doar o zi după ce preşedintele Ioan Gavrilescu a anunţat că renunţă la funcţia sa din club, Constantin Roibu a decis să-şi retragă sprijinul financiar de la Oltchim. În aceste condiţii, multipla campioană a României la handbal feminin şi finalista Ligii Campionilor în 2010 riscă să se desfiinţeze.

Nu mă mai întoarce nimeni! Eu când am luat o decizie, aşa rămâne! M-am săturat de bârfe şi de zvonuri. Echipa de handbal este un club cu personalitate juridică, se poate descurca pe cont propriu. Şi aşa s-au lăudat zilele trecute că vor găsi sponsori”, a declarat Roibu, care se pare că a luat această decizie încă de săptămâna trecută, atunci când l-a anunţat şi pe Gavrilescu.

Antrenorul Oltchimului şi al echipei naţionale, Radu Voina, s-a arătat dezamăgit de hotărârea lui Roibu, dar a declarat că nu intenţionează să plece de pe banca vâlcencelor până la finalul sezonului. „Sunt de trei săptămâni aici, ce pot spune mare lucru? Am aflat despre decizia managerului Constantin Roibu de a opri finanţarea echipei. Se vor plăti drepturile contractuale până în 31 martie, iar apoi nu ştie nimeni ce va fi. S-au precipitat lucrurile, din păcate! Am venit să ajut, dar acum cred că va fi o mare pierdere dacă sponsorul principal va pleca. Se alege praful de o echipă cu rezultate atât de bune şi nu cred că se va face ceva la fel de bun prea curând. Cu siguranţă, toate aceste schimbări precipitate vor afecta şi echipa naţională. Voi rămâne lângă fete până la finalul sezonului, le voi antrena, apoi vom vedea ce va mai fi”, a spus tehnicianul pentru Mediafax.

Oltchim Râmnicu Vâlcea are în palmares 16 titluri naţionale, 13 Cupe şi o Supercupă a României, o Cupă a Cupelor, o Supercupă a Europei, două Cupe IHF şi a fost o dată finalistă în Liga Campionilor. În actualul sezon, vâlcencele au ratat calificarea în semifinalele Ligii Campionilor, dar sunt lidere în campionat, cu şapte puncte avans faţă de Jolidon Cluj, ocupanta poziţiei secunde.

×
Subiecte în articol: Oltchim Ramnicu Valcea Radu Voina
Parteneri
Florin Piersic, transferat la o clinică privată
x close