Antena 3 CNN Sport Off Sport Au renunţat la haine ca să scape clubul de FALIMENT! Asta înseamnă să-ţi iubeşti echipa

Au renunţat la haine ca să scape clubul de FALIMENT! Asta înseamnă să-ţi iubeşti echipa

Au renunţat la haine ca să scape clubul de FALIMENT! Asta înseamnă să-ţi iubeşti echipa
Sursa foto: Foto: hhsportszone.blogspot.com
20 Noi 2012   •   07:46

Un club din a cincea ligă spaniolă, FC Verin, a lansat un calendar erotic pentru a ajuta la rezolvarea problemelor financiare ale grupării, informează AFP.
   
La începutul sezonului, Jose Manuel Zubiela, preşedintele acestui club modest din Galicia, a lansat în cursul unei deplasări o idee îndrăzneaţă: "de ce să nu se facă un calendar 2013 cu jucătorii şi conducătorii pozând nud?".
   
"La început jucătorii au crezut că este vorba de o glumă, dar, încetul cu încetul, au fost de acord cu ideea. Noi, când am văzut trupurile fotbaliştilor şi apoi ale conducătorilor, am decis că doar fotbaliştii trebuie să pozeze", a povestit Jose Manuel Zubiela.
   
Zis şi făcut: în calendarul lansat la o petrecere la sediul clubului, cei 22 de jucători ai echipei apar nud, pe lângă lacul din regiune, în fotografii alb-negru.
   
Iniţial o glumă, iniţiativa este pe cale să salveze clubul. Cu o datorie de 26.000 de euro şi o diminuare substanţială a subvenţiilor publice, clubul era ameninţat cu falimentul. Însă, deja jumătate din cele 1.000 de exemplare imprimate au fost vândute în trei zile (la preţul de 10 euro), oferind o "gură de oxigen" clubului.
   
"Din punct de vedere mediatic, iniţiativa a prins foarte bine. Am avut dreptul la două pagini în Marca, lucru nesperat pentru un club ca al nostru. Iar comenzile continuă să vină. Avem cereri şi din Elveţia", a afirmat Zubiela.
   
Pionierii genului în sport, cu un calendar numit "Zeii arenei" au fost rugbiştii de la Stade Francais, în urmă cu mai mulţi ani.
   

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close