Antena 3 CNN Sport Off Sport Costică Ştefănescu, înmormântat cu onoruri militare

Costică Ştefănescu, înmormântat cu onoruri militare

Costică Ştefănescu, înmormântat cu onoruri militare
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Aug 2013   •   15:44
Fostul căpitan al Craiovei Maxima şi al echipei naţionale Costică Ştefănescu a fost înmormântat, sâmbătă, la cimitirul Sineasca din Craiova, cu onoruri militare, în prezenţa a aproximativ 1.500 de persoane, la funeralii fiind prezenţi şi toţi foştii componenţi ai Craiovei Maxima.
Sute de oameni, dar şi foştii colegi de la Craiova Maxima s-au adunat încă de la primele ore ale dimineţii la Biserica Harşu din Craiova, pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Costică Ştefănescu, conform Mediafax.
Slujba religioasă a început la ora 11.00, când sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Costică Ştefănescu a fost depus în mijlocul curţii bisericii. 
Aproximativ 800 de persoane au venit la biserică să îşi ia rămas bun de la Costică Ştefănescu, printre cei prezenţi fiind şi cei doi copii din prima căsătorie a fostului fotbalist, dar şi fratele acestuia, Ion Ştefănescu. 
Suporterii echipei Universitatea Craiova au arborat un banner la ieşirea din biserică, cu mesajul "Veghează-ne din cer, Căpitane!", au aplaudat şi au scandat numele lui Costică Ştefănescu. 
Pe tot traseul de la biserică spre cimitirul Sineasca, preoţii au ţinut slujbe la fiecare întersecţie, dar şi în faţa Primăriei Craiova, pentru că fostul fotbalist era şi cetăţean de onoare al oraşului. 
"Este o pierdere foarte mare pentru oraşul Craiova, am pierdut un cetăţean de onoare, am pierdut căpitanul echipei de fotbal, am pierdut un om deosebit", a spus primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, prezentă la funeralii. 
La funeralii au fost prezenţi şi toţi foştii componenţi ai Craiovei Maxima: Silviu Lung, Aurel Ţicleanu, Aurel Beldeanu, Sorin Cârţu, Nicolae Tilihoi, Ghorghiţă Geolgău, Nicolae Ungureanu, Rodion Cămătaru, Costică Donose, Grigore Ciupitu, Gabi Boldici, Mircea Irimescu, Petre Purima.
"Îl ducem pe ultimul drum pe marele nostru prieten Costică Ştefănescu, parcă şi Dumnezeu, din ceruri, este alături de el, pentru că plouă după o lună de zile de lipsă de ploaie. Suntem alături de familie şi îi susţinem şi sperăm ca astfel de momente să fie cât mai rare", a declarat mangerul CS Universitatea Craiova, fostul fotbalist Pavel Badea.
"Din păcate, un om bun, deosebit, a plecat dintre noi. Anumite lucruri le programezi în viaţă, unele nu poţi să ştii când se vor întâmpla. Cuvintele sunt prea mici pentru personalitatea lui Costică Ştefănescu. Dumnezeu să-l odihnească!", a spus, la rândul său, Gheorghiţă Geolgău, fost component al Craiovei Maxima.
Costică Ştefănescu a fost înmormântat pe Aleea Eroilor din Cimitirul Sineasca, lângă colegul de echipă Zoltan Crişan, în prezenţa a aproximativ 1.500 de oameni. 
Căpitanul Craiovei Maxima a fost înmormântat cu onoruri militare, iar un avion a survolat permanent zona. 
"Credeţi-mă că îmi e frică să mă duc acasă. Ginerele meu a fost la Bucureşti, acasă, şi mi-a spus că i-a fost imposibil să doarmă. În toată casa se auzeau zgomote.  Este groaznic. Craiovenilor le spun să îl iubească în continuare şi când nu sunt eu aici, să îi pună o lumânare şi le mulţumec tuturor celor care ne-au însoţit pe ultimul drum", a spus, la finalul funeraliilor, Mariana Ştefănescu, soţia fostului fotbalist. 
Costică Ştefănescu a încetat din viaţă marţi seară, la vârsta de 62 de ani, după ce s-a aruncat de la etajul 5 al Spitalului Militar din Capitală. El suferea de o boală incurabilă. 
Trupul neînsufleţit al lui Ştefănescu a fost adus, miercuri noapte, la Craiova. Joi, trupul neînsufleţit al lui Costică Ştefănescu a fost depus pe gazonul stadionului "Ion Oblemenco" din Craiova, în faţa a aproximativ 500 de oameni care au venit să îi aducă un ultim omagiu. Tot joi, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a venit, la Craiova, pentru a depune o coroană de flori la căpătâiul lui Costică Ştefănescu, cel ce era denumit "Ministrul Apărării" în anii de glorie ai Universităţii Craiova.
Fostul căpitan al Craiovei Maxima şi al echipei naţionale Costică Ştefănescu (62 de ani) şi-a început cariera de fotbalist la Steaua, unde şi-a făcut junioratul în perioada 1965-1969. El a debutat în prima divizie la Steaua în 1969, echipă pentru care a evoluat până în 1973, apoi s-a transferat la Universitatea Craiova, unde a cunoscut cele mai mari performanţe, ca fundaş central şi libero.
Pentru gruparea olteană, Ştefănescu a evoluat timp de 13 sezoane şi a ajuns până în semifinalele Cupei UEFA în 1983, fiind căpitanul "leilor", dar şi în sferturile Cupei Campionilor Europeni, în 1982.
În 1986, Costică Ştefănescu s-a transferat la FC Braşov, la gruparea aredeleană încheindu-şi cariera în 1988.
Costică Ştefănescu a câştigat de trei ori Cupa României cu Steaua (1969, 1970, 1971), de patru ori cu Universitatea Craiova (1977, 1978, 1981 şi 1983) şi a cucerit trei titluri de campion al României cu gruparea olteană (1974, 1980 şi 1981).
 

×
Subiecte în articol: înmormântare cimitir Craiova preoti capitan
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close