Antena 3 CNN Sport Off Sport Echipa paralimpică a României s-a întors în ţară. Eroii care au adus acasă o medalie de aur, una de argint şi un record mondial

Echipa paralimpică a României s-a întors în ţară. Eroii care au adus acasă o medalie de aur, una de argint şi un record mondial

Echipa paralimpică a României s-a întors în ţară. Eroii care au adus acasă o medalie de aur, una de argint şi un record mondial
de O.P.    |    11 Sep 2012   •   05:42

 Echipa paralimpica a României s-a intors de la Londra cu o medalie de aur si una de argint, dar si cu un record mondial, toate obţinute de ciclistul Eduard Novak. Deşi iniţial Novak ar fi trebuit să fie recompensat cu 55.000 de lei, Guvernul a decis că suma este una modică în comparaţie cu premiile celorlalţi olimpici, aşa că se vor acorda 55.000 de euro.

La întoarcerea în ţară, sportivii români au fost întîmpinaţi pe aeroport ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu.

De altfel, ministrul Educatiei a fost un constant susţinător al sportivilor care au reprezentat Romania la Jocurile paralimpice de la Londra. Castigatorul celor doua medalii, Eduard Novak spune că de zece ani s-a antrenat pentru acest moment.

Tatal lui Eduard Novak, care i-a fost şi antrenor, nu doar susţinător, este mândru de rezultatele obţinute de fiul său la Londra.

Impresionate de performanţele echipei României, dar mai ales de ale sportivului Eduard Novak, autorităţile vor să schimbe legislaţia privitoare la premierea paralimpicilor. În acest fel, sumele acordate vor fi majorate iar premiul pentru medalia de aur va fi în valoare 55.000 de euro,nu de 55.000 de lei cum era pînă acum.



×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close