Antena 3 CNN Sport Off Sport Jurnalist Antena 3, pe Everest. A doua echipă românească din istorie va încerca să cucerească cel mai înalt vârf din lume

Jurnalist Antena 3, pe Everest. A doua echipă românească din istorie va încerca să cucerească cel mai înalt vârf din lume

Jurnalist Antena 3, pe Everest. A doua echipă românească din istorie va încerca să cucerească cel mai înalt vârf din lume
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    14 Mar 2013   •   11:21

A doua echipă integral românească din istorie va porni spre cucerirea Everestului, la începutul lunii următoare. Patru tineri curajoşi, printre care şi colegul nostru de la Promo Antena 3, Robert Chirileanu, vor duce din nou drapelul României la 8848 metri altitudine, pe cel mai înalt vârf din lume.

După succesul lui Ticu Lăcătuşu, în 1995, când a urcat drapelul României pentru prima dată pe cel mai înalt vârf al lumii şi expediţia integral românească din 2003, ce l-a avut ca lider pe David Neacşu, a venit rândul altor români să repete experienţa: Stelian Pavalache, Tiberiu Pintilie, Oana-Maria Harabagiu şi Robert Chirileanu.

Costurile pentru a doua expediţie românească pe Everest ating 151.000 de euro, iar ei mai au nevoie de 60.000 de euro, pentru costurile de escaladare şi echipamentele necesare.

Mircea Badea şi Victor Ciutacu s-au antrenat alături de echipa care vrea să cucerească Everestul, în sala de sport a Şcolii Generale nr. 19, din Bucureşti, singura şcoală cu o sală de educaţie fizică dotată cu panouri de escaladă. Destinaţia finală este Everest, de 8.850 de metri, cel mai înalt vârf al lumii.

Vezi imagini de la antrenamentul de căţărări al echipei care va escalada cel mai înalt vârf din lume

În echipa de expediţie va fi şi un reprezentant al Antenei 3, cu ajutorul căruia băieţii îşi doresc să realizeze un film, singura peliculă-documentar de acest gen.

Vezi AICI mai multe imagini de la antrenamentul de cățărări al echipei care va escalada Everestul

Mircea Badea sprijină a doua expediţie integral românească pe Everest








×
Subiecte în articol: everest Mircea Badea
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close