Antena 3 CNN Sport Off Sport Operațiune de salvare riscantă pe „Muntele Ucigaș”. Alpinistul Alex Găvan: „Datoria mea era să-i caut. Sunt câteva cazuri miraculoase de supraviețuire”

Operațiune de salvare riscantă pe „Muntele Ucigaș”. Alpinistul Alex Găvan: „Datoria mea era să-i caut. Sunt câteva cazuri miraculoase de supraviețuire”

Operațiune de salvare riscantă pe „Muntele Ucigaș”. Alpinistul Alex Găvan: „Datoria mea era să-i caut. Sunt câteva cazuri miraculoase de supraviețuire”
Sursa foto: Sursa foto: Alex Găvan
de S.T.    |    22 Iul 2017   •   12:17

Alpinistul Alex Găvan şi-a anulat expediţia pe vârful Nanga Parbat din Himalaya, supranumit Muntele Ucigaș, pentru a coordona acțiunea de salvare a doi alpiniști de renume care au fost înghițiți de o avalanșă.

După șapte zile de căutari intense cu elicopterul, într-o operațiune extrem de riscantă, cei doi alpiniști, Alberto Zerain și Mariano Galvan au fost declarați morți.

Alex Găvan a decis să renunțe pentru moment la escaladarea vârfului de 8.125 de metri.

Adrian Măniuțiu a prezentat sâmbătă, la „Income Magazine”, imaginile surprinse de alpinistul Alex Găvan cu operațiunea de salvare.

„Eu urcam împreună cu doi alpiniști italieni și împărțeam tabăra de bază cu Alberto Zerain și Mariano Galvan, unii dintre cei mai experimentați alpiniști de altitudine din vremea noastră. Atinsesem deja 6.000 de metri(...). Cei doi erau pe o altă rută”, a relatat Alex Găvan.

Pentru că nu a mai primit niciun semn de la ei, după patru zile, Găvan a iniţiat operaţiunea de căutare a alpiniștilor.

„Atât timp cât n-aveam o confirmare a morții lor, datoria mea era să-i caut. Sunt câteva cazuri miraculoase de supraviețuire și trebuia să-i caut”, a adăugat el.

Cei doi alpiniști au murit într-o avalanșă.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close