Antena 3 CNN Sport Tenis Federer, Nadal, Tsonga şi Monfils, în semifinalele Qatar Open

Federer, Nadal, Tsonga şi Monfils, în semifinalele Qatar Open

Federer, Nadal, Tsonga şi Monfils, în semifinalele Qatar Open
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    06 Ian 2012   •   11:12

Roger Federer a avut pentru prima oară probleme la ediţia din acest an a Qatar Open în meciul din sferturile de finală împotriva italianului Andreas Seppi, elveţianul având nevoie de trei seturi pentru a câştiga, scor 6-3, 5-7, 6-4.

Al treilea jucător al lumii a ajuns la a 20-a victorie consecutivă (a şaptea oară în carieră când reuşeşte o astfel de serie pozitivă), ultimul eşec al lui Federer înregistrându-se în semifinalele US Open, în faţa lui Novak Djokovic.

În penultimul act, Federer va juca împotriva francezului Jo-Wilfried Tsonga, învingător în faţa spaniolului Albert Ramos cu 6-2, 6-1.

Duelurile dintre cei doi jucători au devenit deja o tradiţie, ei întâlnindu-se în sferturi la Wimbledon, când Tsonga s-a impus, dar şi în două rânduri la Turneul Campionilor, acolo unde Federer a avut de fiecare dată câştig de cauză.

Abia aştept să joc împotriva lui. Sper că amândoi vom avea un sezon bun. Îmi face plăcere să-l întâlnesc, este un băiat deosebit, pe teren şi în afara lui, şi sper că meciul nostru se va ridica la înălţimea aşteptărilor”, a spus Federer.

Roger este, probabil, cel mai bun jucător din toate timpurile şi este dificil să joci împotriva lui. Trebuie să fii perfect, să joci cel mai bun tenis posibil. Dar ştiu că pot face asta, deja am dovedit-o”, a declarat Tsonga.

În cea de-a doua semifinală de la Doha, Rafael Nadal, care a trecut de rusul Mikhail Youzhny cu 6-4, 6-4, îl va întâlni pe Gael Monfils, francezul calificându-se după victoria cu 6-2, 6-3 în faţa sârbului Viktor Troicki.


×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close