Antena 3 CNN Sport Tenis Halep: Am fost sub presiune la US Open, toată lumea îmi spunea că pot câştiga un Grand Slam

Halep: Am fost sub presiune la US Open, toată lumea îmi spunea că pot câştiga un Grand Slam

Halep: Am fost sub presiune la US Open, toată lumea îmi spunea că pot câştiga un Grand Slam
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    22 Sep 2014   •   10:55

Simona Halep a recunoscut că unul dintre motivele pentru care nu a reuşit să confirme aşteptările la US Open a fost presiunea de care a avut parte.

„Când a început US Open am simţit presiune. Toată lumea îmi spunea că pot câştiga un turneu de Grand Slam. Dar nu este aşa uşor, mereu ai meciuri grele. Lucic a jucat foarte bine, a revenit de la 5-2, s-a bătut pentru fiecare punct şi a meritat să câştige. Am fost dezamăgită pentru că în setul doi am cedat şi nu m-am mai bătut pentru puncte. A fost singura dată când mi s-a întâmplat”, a spus Halep, înainte de turneul de la Wuhan (China).

După sfert de finală la Australian Open, finală la Roland Garros şi semifinală la Wimbledon, Simona Halep a fost eliminată în turul 3 la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, fiind învinsă de croata Mirjana Lucic-Baroni, o jucătoare de 32 de ani, aflată pe locul 121 WTA şi care a jucat calificări la Flushing Meadows.

„Este dificil să accept această înfrângere, dar sunt o jucătoare normală care poate pierde meciuri. După US Open mi-am luat o scurtă pauză şi am fost la pescuit. Acum sunt pregătită pentru turneele din Asia şi sunt încrezătoare, deoarece am avut un an bun”, a adăugat a doua jucătoare a lumii.

În acelaşi timp, Halep a precizat că ocuparea primului loc în clasamentul WTA nu reprezintă un obiectiv pentru ea în acest moment.

„Să fiu pe locul 2 este un sentiment special. Este uşor să ajungi acolo, dar este foarte greu să te menţii. Locul 1 nu este un obiectiv pentru mine. Serena Williams este foarte puternică şi a jucat bine la US Open. Obiectivul meu din acest an a fost să mă calific la Turneul Campioanelor de la Singapore”, a explicat românca.

Simona a reuşit să se califice la Turneul Campionelor, fiind a treia jucătoare din România care reuşeşte această performanţă, după Virginia Ruzici şi Irina Spîrlea.

„Sunt fericită că am reuşit acest lucru. Este o senzaţie plăcută să te afli printre cele mai bune opt jucătoare din lume. Va fi o experienţă interesantă şi sper să mă descurc bine. Familia şi prietenii mei vor fi acolo, aşa cum au fost şi la Roland Garros”, a încheiat Halep.

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close