Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep: A fost un an incredibil pentru mine! Mă simt extraordinar!

Simona Halep: A fost un an incredibil pentru mine! Mă simt extraordinar!

Simona Halep: A fost un an incredibil pentru mine! Mă simt extraordinar!
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
20 Oct 2013   •   18:36
Jucătoarea Simona Halep a declarat, duminică, după ce a câştigat, la Moscova, al cincilea său titlu WTA, că 2013 a fost un an incredibil pentru ea şi că este foarte mulţumită de felul în care joacă în prezent, dar a subliniat că mai are lucruri de îmbunătăţit, informează wtatennis.com, conform Mediafax.
"A fost frumos. Le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut. Poate că Sam era obosită, pentru că a câştigat la Osaka, săptămâna trecută, iar eu după Asia am avut aproximativ zece zile pauză, din cauza unei accidentări la umăr. Însă m-am recuperat bine, iar acum mă simt bine, iar prestaţia mea a fost foarte bună în această săptămână. Poate am fost puţin mai odihnită astăzi. Am jucat mai agresiv în acest an, lovind mingea foarte puternic, şi m-am concentrat mult mai bine pe fiecare punct. Mai am lucruri de îmbunătăţit, dar voi lucra la acestea în pauza competiţională. Sunt foarte mulţumită de felul în care joc acum. A fost un an incredibil pentru mine. Am câştigat cinci titluri. Mă simt extraordinar", a spus Halep, care este devansată în topul jucătoarelor cu cele mai multe trofee câştigate în acest an doar de liderul mondial Serena Williams (10 titluri).
Întrebată despre faptul că jucătoarele române sunt în prezent mai bine cotate decât jucătorii din România, Halep a răspuns: "Da, avem multe fete în Top 100. Nu ştiu de ce. Pur şi simplu suntem nişte luptătoare, ne place să muncim mult şi participăm la mai multe turnee decât băieţii. Nu pot să spun de ce nu avem băieţi - la juniori ei joacă bine, însă în circuitul ATP nu prea. Însă sper că situaţia se va îmbunătăţi".
Potrivit wtatennis.com, după victoria de duminică, Simona Halep a urcat pe locul doi în topul româncelor cu cele mai multe titluri WTA, singura care o devansează fiind Virginia Ruzici, cu 12 trofee.
Adversara Simonei Halep în finala de la Moscova, Samantha Stosur, a declarat că românca a jucat foarte bine pe toată durata meciului. "Au fost două săptămâni foarte bune. Bineînţeles, întotdeauna e loc de mai bine, dar astăzi nu a fost să fie şi am multe motive ca să fiu fericită. A fost un mod minunat de a încheia anul şi acum, la turneul de la Sofia, poate veni altă şansă de a juca acolo cu Simona. Evident, moralul meu este foarte bun", a spus Stosur.
Jucătoarea Simona Halep, locul 18 WTA, a câştigat turneul Premier de la Moscova, dotat cu premii în valoare totală de 795.707 dolari, după ce a trecut în finală de sportiva australiană Samantha Stosur, locul 19 mondial şi cap de serie numărul 7, reuşind astfel un al cincilea titlu în acest an.
Halep a trecut de Stosur, scor 7-6 (7/1), 6-2, după o oră şi 41 de minute de joc.
Simona Halep a mai câştigat în 2013 turneele de la Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta şi New Haven.
 

×
Subiecte în articol: Simona Halep WTA turneu sofia
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close