Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep, eliminată în sferturile de finală ale Australian Open

Simona Halep, eliminată în sferturile de finală ale Australian Open

Simona Halep, eliminată în sferturile de finală ale Australian Open
de O.P.    |    27 Ian 2015   •   07:04

Jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA şi a treia favorită, a fost învinsă, marţi, cu scorul de 6-4, 6-0, de rusoaica Ekaterina Makarova, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10, în sferturile de finală ale Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Sportiva din Rusia s-a impus după un meci care a durat o oră şi nouă minute.

Cu cinci victorii la turneul de la Shenzen, în care a pierdut numai un set, şi patru la Australian Open în minimum de seturi, obţinute în faţa unor jucătoare din afara Top 45 WTA, Halep a fost depăşită clar de prima adversară importantă pe care a întâlnit-o în acest an.

Simona Halep a avut, marţi, cel mai slab start de meci de la acest turneu. În primele trei ghemuri, ea a câştigat numai patru puncte, astfel că şi-a cedat serviciul de două ori, iar Makarova s-a distanţat la 3-0. Cu un serviciu ezitant, Halep a comis două duble greşeli în ghemul al treilea şi a trimis multe mingi în fileu, evoluţia ei fiind de nerecunsocut. De partea cealaltă, Makarova, o stângace, a servit foarte bine, a jucat numai pe marginile terenului, a plimbat-o pe româncă dintr-un colţ într-altul, forţând-o la o defensivă aproape permanentă.

Jucătoarea română a dat semne de revenire în ghemul al patrulea, în care a reuşit să câştige pe serviciul adversarei după trei mingi de break. Apoi, Halep şi-a făcut în premieră serviciul şi la 4-3 pentru Makarova a avut o nouă minge de break, pe care a ratat-o. După o uşoară imprecizie în joc la jumătatea setului, Makarova şi-a regăsit cadenţa loviturilor şi a câştigat cu 6-4, după 39 de minute.

Setul al doilea a început într-un scenariu similar cu primul. Halep şi-a pierdut serviciul, apoi a condus cu 40-0 în ghemul secund, dar nu a fructificat niciuna dintre cele trei mingi de break avute, astfel că Makarova a ridicat scorul la 2-0. Din acel moment, Simona Halep nu a mai opus rezistenţă, iar jucătoarea rusă a câştigat setul la zero, după o jumătate de oră.

Ekaterina Makarova s-a calificat astfel în premieră în semifinale la Australian Open, egalându-şi cea mai bună performanţă din carieră la un Grand Slam, după ce a ajuns în penultimul act şi la US Open, în 2014.

În faza următoare, Makarova va juca împotriva învingătoarei din meciul Maria Şarapova (Rusia, locul 2 WTA) - Eugenie Bouchard (Canada, locul 7 WTA), care se dispută tot marţi.

×
Subiecte în articol: Simona Halep Australian Open WTA
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close