Antena 3 CNN Life Știinţă Descoperirea care ar putea salva vieţile a sute de mii de oameni. Aparatul identifică din timp atacurile cerebrale

Descoperirea care ar putea salva vieţile a sute de mii de oameni. Aparatul identifică din timp atacurile cerebrale

Descoperirea care ar putea salva vieţile a sute de mii de oameni. Aparatul identifică din timp atacurile cerebrale
Sursa foto: Foto: letscocktail.com
27 Dec 2012   •   09:04
Medicii israelieni au făcut o descoperire ce ar putea salva vieţile a sute de mii de oameni. Este vorba despre un dispozitiv portabil, ce identifică din timp atacurile cerebrale, ceea ce le permite medicilor să intervină rapid pentru a îi salva pe pacienţi.

Aparatul va ap
ărea pe piaţă abia peste doi ani şi va costa două sute de dolari.Medicii israelieni sunt de părere că dispozitivul ar putea salva vieţile persoanelor predispuse la atacuri cerebrale, a treia cauză de deces în lumea occidentală.

Un accident vascular cerebral apare când un vas de sânge din creier se sparge sau este blocat de un cheag. Aparatul monitorizează undele cerebrale şi identifică discrepanţele, folosind un algoritm. Oamenii care deja au suferit un atac cerebral şi cei diagnosticaţi cu stenoza circulaţiei arteriale sunt cei mai predispuşi la AVC. Pacienţii cu risc major ar putea să se monitorizeze singuri acasă, cu ajutorul acestui dispozitiv portabil.

Tratarea rapidă a atacului cerebral constituie un avantaj în recuperare. Supravieţuitorii pot face terapie mulţi ani pentru a îşi recăpăta funcţiile cerebrale pierdute.


×
Subiecte în articol: atac cerebral
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close