Antena 3 CNN Life Știinţă Descoperirea care schimbă timpul şi istoria omenirii. "Harta Creatorului" arată cum a apărut viaţa pe Terra

Descoperirea care schimbă timpul şi istoria omenirii. "Harta Creatorului" arată cum a apărut viaţa pe Terra

Descoperirea care schimbă timpul şi istoria omenirii. "Harta Creatorului" arată cum a apărut viaţa pe Terra
de O.P.    |    08 Mar 2012   •   11:45

Profesor la Universitatea de Stat Bashkir, din Rusia, Alexander Chuvyrov a făcut o descoperire arheologică remarcantă. Cercetătorul a fost chemat de un localnic, Vladimir Krainov, care a găsit în curtea din spatele casei o lespede de piatră foarte ciudată.

Pentru că era atât de grea, arheologilor le-a luat o săptămână să sape şi să scoată din pământ piatra. Însă atunci când a ieşit la lumină, experţii au realizat că artefactul era de fapt o hartă 3D a regiunii Uralilor. Harta măsoară 10 metri în înălţime, 7 lăţime, 10 metri grosime şi cântăreşte ceva mai bine de o tonă.



Arheologul a numit-o "piatra Deshka", iar lumea experţilor a fost uluită de modul în care erau redate cu fidelitate aşezările omeneşti, irigaţiile, fântânile şi invenţiile civililor care locuiau în zona Uralilor.

Mai mult, această hartă conţine şi numeroase inscripţii. Iniţiat s-a crezut că aceste mesaje erau scrise în chineza veche, dar s-a stabilit apoi, în urma unor studii mai avansate că este vorba despre o scriere hieroglifică. În urma testelor s.a stabilit că această hartă datează de acum 100 de milioane de ani.

Legenda spune că aceasta este Harta Creatorului, în care explică pământenilor cum ar trebui să se extindă. Mai mult este o dovadă de netăgăduit că au existat civilizaţii foarte dezvoltate înainte de vremurile cunoscute de istorici.

 
 

 

×
Subiecte în articol: arheologie
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close